dilluns, 14 de setembre del 2009

L’EXEMPLE ALEMANY



Expliquen avui els diaris que el SPD, el partit socialista alemany cau en picat a les enquestes d’opinió sobre la intenció de vot de les properes legislatives que ja estan a tocar. Aparentment, l’SPD pot arribar a “tocar fons”.
Si s’analitzen a fons el motius de la pèrdua de volts, segurament, una de les causes serà l’haver fet un govern de coalició amb el partit de l’Angela Merkel, el CDU.
Penso que si fa o no fa, això mateix li podria passar al PSC si dintre d’un any, quan es facin les eleccions autonòmiques, arribi a un pacte de govern amb CiU. La anomenada popularment “sociovergència”.
Els votants dels partits de la dreta comprenen millor aquesta mena de pactes. La dreta, com que ha manat quasi sempre, no suporta estar a l’oposició i, si a sobre té la presidència, queda tot rodó del tot.
Mentre que als votants de l’esquerra els costa més entendre aquesta mena de pactes. Pensen que si es té que estar a l’oposició, s’està que no passa res...
Un altre motiu que tendiren els votants del PSC per a castigar durament el partit, seria les pèssimes relacions que hi ha hagut tradicionalment entre els afiliats i simpatitzants de tots dos partits.