dijous, 3 de setembre del 2009

ÓLVEGA



Què és Ólvega? És un poble de la província de Sòria entre la capital i Saragossa. I perquè en parlo avui? Perquè m’ha sorprès una pàgina de propaganda sencera apareguda avui al Periódico de Catalunya (suposo que a d’altres diaris de tirada nacional també ha sortit)
L’anunci en qüestió convida als empresaris amb iniciativa a invertir al municipi. Fins i tot hi ha una gràfica sobre la evolució de la inversió industrial en els darrers 7 anys. L’any 2002 va se, segons la gràfica d’uns 15 milions d’euros, mentre que entre aquest any i l’any que ve es preveu que sigui de 100 milions. També dóna el nom del regidor de Desenvolupament, un tal Emiliano Revilla per a contactar-hi en el cas d’estar-hi interessats.
Ës evident que qui “no ensenya, no ven”. La iniciativa del citat ajuntament d’Ólvega, és, des del meu punt de vista lloable. Encara no he vist que cap ajuntament de les Terres de l’Ebre, ni tant sols els més grans, promocionin de forma institucional el sòl industrial disponible. Ni l’eix Tortosa-l’Aldea, amb el famós Catalunya Sud, ni el de Campredó, ni els dos d’Amposta, el de Tosses i el de l’Oriola, ni el de Camarles, ni el Valldepins d’Ulldecona, ni el de la Sénia, etc., etc.
Potser esperem que les inversions ens vinguin en forma de pluja. Bé, en el cas d’Amposta, el tema el tenim prou solucionat. Només cal apropar-se i es comprovarà com un grup d’empresaris ampostins atrau inversions de fora facilitant-los terrenys i naus industrials...
Fa una mica més d’un any, per motius turístics es va promocionar un poblet de Terol de 12 habitants: Miravete de la Sierra. Ignoro si a hores d’ara els 12 segueixen vius o s’ha instal•lat al poble alguna nova família. Però la publicitat que va fer-se em va cridar molt l’atenció. Es passava l’anunci als canals del Satèl•lit Digital “Calle 13”, “AXN” i “Fox”. També es va obrir una pàgina a Internet interactiva on podies visitar, virtualment, el poble i veure de ben prop els seus habitants. Jo vaig pensar que la iniciativa (que va deure de costar uns bons calerons) va sortir d’alguna persona relacionada amb el poble (descendent o resident temporal) que va fer-ne de mecenes. Sumant els patrimonis dels 12 habitants, segur, no tenien prou diners per a pagar-ne aquella campanya que va estar a antena diverses setmanes.