dijous, 24 de novembre del 2011

LES RETALLADES ARRIBEN A AMPOSTA


La Generalitat de Catalunya ja ha anunciat que, finalment, l’INEFC no anirà ni Amposta, ni a Cambrils, perquè és inviable.
Portar l’INEFC a Amposta era un dels “bucs insígnia” de l’anterior Consell Català de l’Esport del govern d’Entesa (controlat per ERC) i per extensió del govern del territori. Les expectatives creades eren tan grans que l’alcalde (el mateix d’ara) va requerir la presència dels dos portaveus dels grups de l’oposició per a fer front comú. Va ser la primera i l’única vegada que l’Ajuntament d’Amposta es presentava unit per aconseguir un objectiu. Crec que amb això queda prou demostrada la importància del projecte. La presentació de la candidatura es va fer amb tota la parafernàlia pròpia dels grans esdeveniments: es va presentar el projecte, la maqueta de les instal·lacions, es van fer samarretes (no m’atreviria a dir si commemoratives, reivindicatives o totes dues coses), es va fer foto del grup (per cert molt nombrós, ja que hi havia polítics, tècnics, esportistes, etc.)Total per a res.
I m’imagino que passarà el mateix amb el nou CAP anunciat amb bombo i platerets en plena campanya de les municipals per l’equip de govern local. Es farà durant aquesta legislatura? Jo pronostico que no.
La ciutadania d’Amposta mai agrairà prou les inversions fetes pels dos governs catalanistes i d’esquerres amb presidència de Maragall primer i Montilla després. Al final, per a les ampostines i ampostins sembla que tenen més valors les promeses que els fets consumats. I així ens va...
Un suggeriment a l’equip de govern. Podrien treure el cartell que anuncia el nou CAP i guardar-lo al magatzem de la brigada fins que arribi la pròxima campanya electoral i llavors que el tornin a prometre. Segur que els votants ja ni se’n recordaran i pensaran que és una novetat.