dijous, 24 de novembre del 2011

LA PREGUNTA DEL DIA 24-11-2003








Farà cas Rajoy al telegrama que ahir li va enviar la cancellera alemanya Angela Merkel on li demanava que pregués mesures econòmiques urgents?

 
Durant la passada campanya Rajoy va dir per activa i per passiva que “no es deixaria manar per Europa”. Ahir, la primera mandatària d’Alemanya va, i aprofitant el telegrama on el felicitava per la seva contundent victòria electoral, li reclama mesures urgents i contundents per a “calmar els mercats” i baixar l’índex de la prima de risc.
Aquest matí, un company de treball em demanava el meu parer sobre les mesures anunciades per Mas (d’un me’n vaig a l’altre) I li he dit que “jo no em sentia defrauda”. Crec que arriba un moment en el què, els polítics, enganyen a qui es deixa enganyar.
Ni Mas va dir que passades les eleccions encara faria retallades més dures i antipopulars, ni Rajoy va explicar les mesures que prendria si guanyava les eleccions (el famós programa ocult)
Com a polític veterà que sóc, tinc clar que si per una carambola, Rubalcaba hagués guanyat diumenge, també hauria aplicat mesures dràstiques. Va dir en campanya que el seu objectiu era eliminar les diputacions provincials, però segurament n’hauria pres unes quantes més. Potser també la de retallar el sou des funcionaris un altre cop.
Però també sóc conscient de que, per a Catalunya (i tal com deia l’eslògan) electoral, no és el mateix que guanyi Rubalcaba que Rajoy, per molt que tots dos siguin aficionats al Reial Madrid.