dimarts, 22 de novembre del 2011

BENVINGUT, SR. RAJOY



Durant la celebració de la victòria del seu partit, li vaig sentir dir al nou president del govern electe Mariano Rajoy que el matí següent “havia d’anar a treballar”. Segurament va ser així.
El primer dia del nou càrrec no va ser gens positiu, més bé tot el contrari. Eren molts els analistes polítics i econòmics que estaven pendent de com obririen les borses i els mercats internacionals de valors, però sobre tot, com tancarien al final de la jornada. El resulta va ser que la prima de risc va tornar a pujar i assolir quotes desorbitades i les borses espanyoles van baixar.
Però segurament la pitjor notícia econòmica de la jornada va ser la intervenció del Banc de València per part del Banc d’Espanya.
Amb la intervenció del Banc de València, ja s’han intervingut les tres principals entitat financeres del País Valencià (perdó Comunidad Valenciana) Les altres dos són la CAM i Bancaixa.
Segurament, si es volgués estirar del fil, trobaríem que totes tres entitats han estat al servei de la Generalitat Valenciana (perdó Cheneralitat Valenciana) finançant el “miracle” valencià: infraestructures espectaculars, aeroports sense avions, parcs d’atraccions al mig dels deserts, esdeveniments de primer nivell internacional, etc. Tot per apaivagar l’enorme ambició dels seus mandataris,  en pro de la creació d’un país fantàstic a la recerca de la complaença dels seus ciutadans i amb l’objectiu d’aconseguir el nombre necessari de vots que els permetis seguir de forma indefinida al poder. Objectiu complit. Però al darrere`d’aquest món fantàstic s’amaguen les misèries d’uns governs corruptes, d’uns financers disposats a tot per a servir a aquests governs sempre i quan, també ells, tinguessin participació de l’enorme pastís.
Aquest ha estat el model del govern del PP valencià. Ara caldrà veure si Rajoy seguirà mirant cap a un altre costat i els farà posar, d’una vegada per totes, al lloc on haurien d’estar des de fa anys.      
Tot un repte...