dijous, 10 de novembre del 2011

CRÒNICA ELECTORAL DEL DIA 10-11-2011




Avui us he de parlar de l’empipament de Duran i Lleida (i es suposo que de tota la federació de CiU) pel vídeo electoral que va treure el PSC sobre les retallades en temes  assistencials, sanitaris i educatius. El diari Ara ho explica així: “El segon vídeo de campanya del PSC denuncia les retallades en matèria de Sanitat, Educació i serveis socials. Per fer-ho, primer apareix una imatge d'una àvia en cadira de rodes que ensenya fotografies del seu marit difunt a un maniquí que substitueix un assistent social, per denunciar les retallades en la llei de dependència. A continuació un grup d'escolars fa classe amb un professor que també és un maniquí. Sona el timbre i els alumnes abandonen la classe. És una crítica a les retallades en educació. Però la tercera i última escena és més dura: un malalt en un llit d'un hospital és atès per un maniquí vestit de metge. El malalt està connectat a una màquina que mesura el seu pols cardíac i mentre sona una veu en off que diu "les retallades tenen conseqüències", la senyal passa d'intermitent a permanent, cosa que indica la pèrdua de les seves constants vitals.L'espot publicitari acaba amb el lema "Per Catalunya no és el mateix Rubalcaba que Rajoy".



Aquest matí escoltava alguns dels adjectius que dedicava Duran al PSC (sense tenir idea de què estava parlant, me’n he assabentat després) i, certament, se’l veia molt enfadat i soltant tota classe d’improperis, qualificant la campanya de grollera, insensata, alarmista, antidemocràtica, etc.
Duran es defensa dels atacs socialistes sobre les retallades i la “partició” de l’ICS en diferents societats públiques, dient que els socialistes i els altres socis del “tripartit” van trossejar Catalunya. Un punt de vista molt particular i partidista de la realitat.
Què el govern d’Entesa va fer inversions? Potser perquè tocava fer-les. Què també va posar en marxa la llei de la dependència? Potser perquè era necessari fer-ho. Què calia haver retallat alguna cosa? Potser sí, però quan ells van governar, també i les administracions que controlaven (diputacions de Tarragona, Girona i Lleida i molts d’ajuntaments), també! O és que no eren els ajuntaments els qui demanaven que s’invertís?
El govern d’entesa va projectar un hospital nou al terrenys de la Farinera de Roquetes, al mateix costat de Tortosa, a tocar de la C-12. Quan es farà? Ah! Què va ser una promesa electoral inviable? D’aquí a que tanquin plantes a la residència Verge de la Cinta hi ha un abisme!
Què el que estic dient és fer demagògia? Durant la campanya electoral, l’equip de govern d’Amposta (CiU, per si algú té dubtes) va anunciar la construcció d’un nou cap a uns terrenys propers a la plaça de la Castellania; fins i tot van plantar un cartell anunciant-ho i que la Junta Electoral de zona va fer retirar. Llavors ja governava Catalunya Mas & Cia. Després de 6 mesos, les obres, encara no han començat. El meu dubte és: Començaran dintre d’aquesta legislatura? 
Finalment el PSC ha retirat el vídeo perquè no volen fer culpables de les retallades als metges i professionals, però han demanat la dimissió del Conseller de Salut Boi Ruiz.