dilluns, 21 de novembre del 2011

LA FRASE DEL DIA 21-11-2011





“La marea blava que se’ns venia a sobre l’hem aturat a la Franja de Ponent i a l’Ebre”. (Perdoneu si la frase no és exacta, però és que vaig agafar-la al vol)
 
Qui ho va dir? Josep Antoni Duran i Lleida en el transcurs de la nit electoral.


La Franja de Ponent, sé la coneix bé, ja que hi va néixer, però es coneix igual de bé l’Ebre? Quan diu “a l’Ebre”, què vol dir exactament? És que torna a situar al riu la frontera de Catalunya? Evidentment no és el primer cas que això passa i seguirà passat. I no sabria dir el perquè, si per desconeixement del territori o simplement per “deixadesa”.
Al riu Sénia, un dels més humils de Catalunya, es situa una frontera administrativa que separa Catalunya del País Valencià, encara que molt gent del territori, com jo mateix, pensem que aquesta frontera és fictícia i que la gent que hi viu al Nord i al Sud de la mateixa compartim alguna cosa més que una llengua comuna.
També va dir que es sentia “més orgullós que mai de ser català”.
Si ell que va néixer a la Franja de Ponent, per tant, a l’Aragó, sé sent orgullós de ser català, perquè des de CiU sempre li han negat al President Montilla la seva voluntat de ser-ho? És que no té tot el dret de sentir-se català? Per a ser català és requisit imprescindible haver nascut a Catalunya? Hem sembla que no, el que passa és que són excloents amb aquelles persones que no comparteixen la seva doctrina.