dijous, 17 de novembre del 2011

LA CRÒNICA ELECTORAL DEL DIA 17-11-2011. EL MÍTING DE LA CARME CHACÓN A DELTEBRE



Anit, després del míting del PSC a Deltebre, només vaig tenir temps de “penjar-vos” algunes fotos de l’acte. No hi va haver crònica. Avui us explicaré una mica com va anar.
En aquesta mena d’actes, els principals líders “juguen a casa”. Ahir per la tarda uns periodistes, acostumats a seguir els polítics en campanya, van explicar a TV3 què, sovint, grups diversos “rebenten”  els actes dels principals líders. Jo només m’hi he trobat una vegada i no era, precisament, un gran acte. S’havien de celebrar les segones eleccions municipals (anys 1983) i el meu amic i avalador (va ser un dels qui em va avalar per entrar al PSC) Pepe Gestí, es presentava per Santa Bàrbara. Durant la seva intervenció, una senyora (Carmeta  la Vinarossenca, per a ser més concret) el va interrompre preguntant-li no me’n recordo què.
Si hi ha que buscar un qualificatiu per a l’acte d’ahir de la Chacón a Deltebre, aquest és emotiu. Anit per la xarxa ja hi havia qui ho qualificava així, per tant, m’ha estalviat la feina. Carme Chacón va entrar acompanyada d’una bona representació dels càrrecs territorials (públics i del partit), encara que la majoria ja l’esperaven al local on s’havia de fer l’acte. L’acompanyaven els 4 diputats per Tarragona (3 d’ells opten a la reelecció i l’altre es candidat al Senat): Francesc Vallés, Joan Ruiz, Lluïsa Lizárraga i Anton Ferré. També el senador Ramon Aleu i el cap de llista al senat Joan Sabaté i també José Emilio Bertomeu, el cap de llista local. Segurament me’n deixo algun.Entre els presents, la majoria d’alcaldes (Godall, Mas de Barberans, Sant Jaume d’Enveja, Camarles, Batea, Tivenys...) i molts regidors(Amposta, Ulldecona,Alcanar, Tortosa, el Perelló, Roquetes, etc.) En total, calculo que hi havia unes 750 persones, alguns d’ells (com jo) varem seguir l’acte plantats perquè es van superar les expectatives de l’organització.

Va ser José Emilio el primer en prendre la paraula. Va agrair la visita de l’encara ministra i va reclamar per a Deltebre el dret d’organitzar un acte com el d’ahir, perquè segons paraules d’ell, “ens ho mereixem!” i va agrair les inversions en infraestructures al seu municipi, com el passeig del riu. Durant la seva intervenció, José Emilio, va cridar a uns xiquets que portaven una samarreta roja amb la inscripció “salvem lo Delta” i li van oferir uns presents a la Chacón, entre ells, productes típics de la nostra terra com és l’arròs del delta, el vi de la Terra Alta, mel del Perelló i sal de les salines. Va passar la paraula a Francesc Vallés que, amb to típic de míting, va parlar sobre les inversions fetes al territori, segons ell, “les més importants que mai s’havien fet mai”. Després va intervenir el candidat al Senat Joan Sabaté que va voler recordar l’agressió que hauria significat el PHN d’Aznar i companyia per al nostre territori i l’oblit que van patir durant els anys de govern del PP, com per exemple, no tenir-nos en compte a l’hora de preveure la construcció del traçat de l’AVE.
Carme Chacon va prendre la paraula donant tot el recolzament socialista a Joan Sabaté (sense dir-ho explícitament, es va referir a la recent pèrdua del fill en accident de muntanya) Carme va estar molt eloqüent i enviant constant missatges al públic entregat què, en diversos moments, la van interrompre amb aplaudiments i alguna consigna com la de “lo riu és vida, no al transvasament”, fent de director de l’improvisat cor Joan Alginet, regidor de Deltebre i que estava situat darrera mateix de la candidata.