dimecres, 1 de febrer del 2012

LES PARTICIPACIONS DE LA RIFA DE NADAL



No sé si us ha passat com a mi, m’imagino que sí. Si aquest any ha sortit premiada alguna de les participacions que havíeu comprat de la rifa de Nadal (o Reis), segurament us heu trobat amb la sorpresa de que us ha tocat anar a cobrar a un lloc que no era una oficina bancària.
Fins ara estàvem acostumats de que quan  ens havia tocat la rifa, acudíem a l’entitat bancària que tenia dipositat el número, independentment de l’oficina i se’ns abonava l’import del premi. Aquest any hem hagut d’anar a cobrar a una benzinera i a un bar. Evidentment relacionats amb les associacions que ens van vendre les participacions.
Fa uns anys ja es va dir que les caixes i bancs volien cobrar comissions a les entitats per fer-los aquest servei (quina novetat!) Finalment no va ser així, però pel que sembla, les entitats financeres s’ho han espolsat de sobre.
D’altres butlletes premiades li he hagut de donar a qui me les va vendre, ja que només la fan efectiva a una determinada sucursal (imagino que per on l’entitat emissora treballa) Cobrar-les  és tota una odissea.  
Si les dificultats continuen, en un futur no molt llunyà, pot ser que arribi a desaparèixer la venda de butlletes de la rifa de Nadal que fins ara era una manera que tenien les entitats, associacions, etc. I fins i tot partits polítics i sindicats, per a recaptar fons. El ciutadà, davant les dificultats pot deixar de comprar-ne, la qual cosa podria desembocar en una lenta desaparició d’una activitat molt tradicional i popular.