dimarts, 3 d’abril del 2012

QUI DIU QUE LES VAGUES I MOBILITZACIONS NO SERVEIXEN DE RES?



Diumenge, perdut entre les pàgines del Periódico (pàgina 29, columna de la dreta) aquest titular: “Alemanya augmenta el 6,3 % el sou del funcionaris”. Sobta llegir una notícia així en els temps que corren, tal vegada més pròpia d’una època de bonança econòmica i no de crisi.
A Espanya, ja fa moltes dècades que els funcionaris perdem poder adquisitiu i no només ara amb les retallades i congelacions. Als pressupostos generals de l’Estat sempre es tira per baix i com mai ha existir clàusula de revisió salarial (estic parlant de funcionaris, no de laborals), anys rere any anem perden unes dècimes. És cert que d’alguna manera se’ns ha “arreglat” una mica el sou gràcies a les requalificacions, però a qualsevol empresa tens el “dret” de prosperar i a l’Administració, malgrat això, la carrera professional és més una utopia que una realitat.
Tornant a la pujada salarial dels funcionaris alemanys. No us penseu que l’Angela Merkel hagi estat benèvola decidint la pujada, ni molt menys. Tal i com s’explica a la notícia, “L’acord s’ha tancat després d’un mes de vagues i tenses negociacions”. Ho sabíeu? Sábieu que també a Alemanya hi havia vagues i manifestacions en contra de la política econòmica de la Merkel. Només es parla de mobilitzacions als països que van malament, com Gràcia i Portugal i quan aquí es va decidir fer la vaga general, ràpidament, els de la “caverna mediàtica”, van voler-nos comparar amb els d’aquest països. Sapigueu a també els treballadors i treballadores del països capdavanters econòmicament parlant, fan vagues per tal de conservar els seus drets civils i laborals.
En canvi, els d’aquest país sembla que estem alletargats. Ens diuen que la vaga general no servirà per a res i ens ho creiem. Bé, s’ho creuen, perquè tots els que férem vaga i sobre tot, aquells que van sortir al carrer a fer sentir la seva veu de protesta, no es deixen enganyar pel capitalisme i la dreta rància que ens governa.
I ja per acabar, només em queda una pregunta per a fer: ¿Per què la cancellera Merkel, que no para de donar ordres als nostres governs i que, juntament amb Sarkozy colla cada cop més la nostra economia, transigeix davant els seus? 
O això o és que finalment se'n ha adonat que amb la política d'austeritat extrema no es va en lloc i cal incentivar el consum privat i això no s'aconsegueix sinó s'apujen el sous de tots els treballadors, no només dels funcionaris...
Contra l’opressió, revolució!!!