dilluns, 7 de desembre del 2015

UN EURET PER AQUÍ... UN ALTRE PER ALLÀ

La setmana passada ens assabentàrem del que podria ser un altre tema de l’anterior equip de govern municipal d’Amposta, descobert (com no?) per Germán Ciscar.
Segons el que va transcendir a la premsa, l’anterior equip de govern de CiU, hauria pagat prop de 40.000€ per la llum del bar-restaurant del parc dels Xiribecs.
Després d’inaugurar el parc (març de 2011, abans de les eleccions municipals que s’havien de fer al maig), el restaurant encara va trigar uns mesos en obrir, segurament perquè ningú acabava de veure clar l’èxit.
Suposo que l’equip de govern va haver de rebaixar les pretensions inicials per a que, finalment, algú se’n pogués fer càrrec. I així va ser. De fet sembla que no li ha anat tant malament ja que encara continua el mateix.
Però tinc dubtes. I no pocs! Primer que res (i suposo que el grup municipal de CiU s’agafarà a això) és que si el restaurant té un comptador de llum a part o bé només n’hi ha un de general que inclogui tot l’enllumenat. Però sobre tot, el meu gran dubte és quina necessitat tenia l’anterior equip de govern en pagar-los la llum. Proves tenim que si alguna cosa no ha funcionat al poble no han tingut cap problema en deixar abandonades les instal·lacions. Exemples no en falten: zona lúdica de Tosses, escorxador municipal també a la partida de Tosses o el centre comercial Futuro Ciudad Amposta. El que els agradava eren les grans inauguracions. Què els seus votants veiessin que a Amposta s’hi estaven fent coses. Després, si no acabaven de funcionar, eludien tota responsabilitat i donaven la culpa a qui fos.
Per tant (insisteixo), per què sé li van donar tantes facilitats a l’actual arrendatari? I una curiositat més: Qui explota el bar dels Xiribecs, també té arrendats dos locals més de la fallida zona comercial del costat del cementiri...
Aquests dies s’està celebrant a la nostra ciutat la 55a edició de la Fira de Mostres. Puntualment, abans de que s’obrin les portes, surt el número de desembre de la Revista Amposta, el contingut de la qual, parla àmpliament de la Fira. A aquells que som subscriptors ens arriba a cas i, per tant, no ens perdem un sol número. Bé, com sempre s’ha fet, hi ha una entrevista al responsable de la fira, en aquest cas a la regidora de Turisme, Fires i Promoció Exterior Joan Estévez. Com sabeu (sobre tot els qui heu anat), aquest any no s’ha de pagar per entrar a la fira. Però si llegeixes l’entrevista a la regidora, encara hi ha una cosa que crida més l’atenció. El costs de la instal·lació dels estands ha estat de 36.800€ quan l’any passat pel mateix servei es va haver de pagar 60.000. La diferència és substancial: Més d’un 60% superior...
I aquí encara em venen més dubtes que abans. Com potser que un equip de govern que sempre v anteposar el bé dels ciutadans d’Amposta per davant de tot, no miressin de reduir costos? És què no es feia concurs públic? Quina empresa (o empreses) eren les encarregades de portar a terme la instal·lació?
Abans d’acabar us explicaré una anècdota que crec que ja l’he explicat més vegades. Entre els anys 1989 i 1984 vaig treballar a l’empresa Juan Chaler SL de Vinaròs, una industria auxiliar del moble. Per tant, treballàvem la fusta. Una vegada, un representat de fustes va passar a vendre fusta de roure. El va atendre, com sempre feia en aquests casos, el gerent.

-Mira, et porto una bona oferta en fusta de roure: 1.300 pessetes m3.

-No m’interessa...

-Però si està molt bé de preu... Què tu a quan la compres?

-A 1.600 pessetes...


I per acabar un gag que feien els pallassos de la tele. Una vegada Fofo, Miliki i Fofito parodiaven a un endeví. Un havia d’ensenyar un objecte, l’altre donava una pista i finalment el tercer l’havia d’endevinar.
El primer va treure un encenedor. I el segon va donar la pista a l’endeví.  

-A buen encendedor pocas palabras banstan...

-I l’altre va exclamar: ¡un encendedor!


Qui diu 1 euro, diu 10 o 100 o 1.000... Oi què m’enteneu?