dilluns, 9 de gener del 2012

REBAIXES


La nostra estada diumenge a Barcelona ens va permetre anar de rebaixes pel Portal de l’Àngel, una de les zones més comercials de la ciutat. A la meva dona li feia gràcia comprar-se unes sabates i una bossa.
Els diaris del dia parlaven d’unes rebaixes entre el 40 i 50 %, però això no era igual per a tots els articles. Les sabates (en totes les varietats: botes, botins, etc.) la rebaixa era d’un 10 % aproximadament, sobre tot en aquells articles de gama més alta. Evidentment les rebaixes no eren tan atractives com, en un primer moment, es podia preveure. En canvi, en bosses, si que la rebaixa era considerable. A la tenda on la meva dona va acabar comprat, no hi figurava el preu anterior, però podies trobar bosses a partir d’uns 12 euros. No puc avaluar la roba ja que ni ella ni jo varem entrar a mirar res.
Vaig pensar que, potser, la causa de que els preus no estiguessin tant rebaixat és que, potser durant el mes de desembre ja s’aplicaven descomptes per fer els preus més atractius i poder vendre més, en un període que, segons es diu, les vendes van anar molt malament. A mesura de que vagin passant els dies, segur que, poc a poc, els articles aniran baixant de preu. No és bo per al botiguer que es quedin estocs d’articles de temporades anteriors. D’aquí els ouletts.
Aquest matí, a la ràdio, tot i fer un bon balanç del primer dia de rebaixes, es parlava que les afluències més grans les havia tingut el gran comerç i que a les petites botigues, l’afluència de públic havia estat molt menor. Imagino que també dependrà de zones, perquè on jo hi vaig ser, les tendes petites es veien ben plenes.
Per ampliar la notícia, s’han pogut escoltar unes declaracions del president del gremi de botiguers de Barcelona on, segons la seva opinió,  les èpoques de rebaixes “s’haurien de suprimir i canviar-ho per uns preus molt més ajustats per part dels comerços durant tot l’any”. Tal vegada tingui raó, ja que es pressuposa que als articles se’ls hi aplica un marge de benefici molt elevat. Per això, durant els rebaixes, els descomptes sobre els preus de temporada poden ser tan elevats.