divendres, 13 de març del 2015

ENTREVISTA A IGNACIO RUIZ-JARABO A 'QUÈ T'HI JUGUES' DE LA CADENA SER


Ignacio Ruiz Jarabo, exdirector de l'Agència Tributària entre el 1998 i el 2001, va concedir aquest dilluns una entrevista al programa Què t'hi Jugues de Ràdio Barcelona (Cadena SER) en la qual a més de tractar el cas Neymar va desvetllar que Florentino va amenaçar amb parar la competició en el seu moment si no es paralitzaven unes inspeccions que es van engegar.



"Florentino va amenaçar amb parar la Lliga si continuaven les inspeccions d'Hisenda"

Ignacio Ruiz Jarabo va explicar al programa de Radi Barcelona 'Què t'hi jugues' de què tracta el llibre que acaba de publicar titulat "Estat Fiscal i Democràcia: L'Agència Tributària en perspectiva". En ell explica "un episodi que va ocórrer en referència als clubs de futbol. En aquells anys decidim fer un procediment d'inspecció tributària i decidim que en un sector com el futbol professional i la competència és tan gran que havíem de fer-ho a tots els clubs alhora. No podíem inspeccionar només a uns i per tant acordem una inspecció a tots els clubs professionals que es va realitzar de forma harmonitzada, amb criteris unànimes".

Aquí va ser quan el president del Reial Madrid, Florentino Pérez "va sol·licitar al Ministeri d'Hisenda que es paralitzaran les inspeccions. Ho va sol·licitar en termes categòrics i va avisar que si no es feia cas a la seva exigència es paralitzava la competició". Ruiz Jarabo explica també que no van paralitzar les investigacions perquè no "procedeix investigar als contribuents segons la voluntat, sinó segons els nostres criteris. Aquella pretensió de Florentino Pérez en nom de tots els clubs, per sort, no va arribar a bon terme".
 "Valorem de seguida que era una amenaça que no s'anava a complir", va explicar Ruiz ja que per a ell els"màxims perjudicats si parés la competició serien els propis clubs, que tenien un calendari molt atapeït i tampoc els interessava que el tema fos portada en els periòdics".

BARÇA I CAS NEYMAR

"Per la informació de premsa, que és la que jo disposo no qualificaria de persecució el que ha ocorregut. El procés de contractació és atípic amb molts contractes. El resultat va ser pagar menys imposats dels quals procedien. De fet, el propi club ha realitzat un ingrés complementari amb posterioritat la qual cosa no deixa de ser un reconeixement que existien imposats que no s'havien pagat"
. Així és com ha valorat l'exdirector d'Hisenda Ignacio Ruiz tota la problemàtica que embolica el 'cas Neymar'. 

En preguntar-li per Messi, Ruiz va afirmar que encara que no creu que hi hagi persecució, sí que és cert que"els jugadors de futbol estan sent víctimes del que al meu entendre és un error o un criteri equivocat. Aquest criteri considera que la constitució d'una societat a partir de la qual aquest professional procedeix a oferir els seus serveis al mercat és una afició. Com ho considera una afició el que fa és eliminar-la i considerar que els ingressos són directament del professional".


Escolta l'entrevista: