dimarts, 17 de març del 2015

DEL ‘SEÑORÍO” NO ME’N REFIO

Demà el Barça ha de jugar un transcendent partit de cara a continuar viu a la Champions League. No obstant, els mitjans de comunicació parlen més del Barça-Madrid de diumenge que no del de demà que l’ha d’enfrontar al Manchester City.
Des del meu punt de vista tots dos partits són importants, però el del cap de setmana sempre té un plus que no té cap d’altre partit, ni per transcendent que sigui. Ahir li deia a un amic: Un Barça-Madrid sempre és un Barça-Madrid, encara que no hi hagi res en joc.
Abans de la reeixida època de Rijkaard i Guardiola, quan el Barça només guanyava alguna lliga de tant en tant, sovint, guanyar al Madrid equivalia a salvar la temporada...  Segur que els que sou culers (i també el que no ho sou), recordareu el Barça de les 6 copes; aquell any on es va guanyar tot el que es va jugar. Bé, per a mi no van ser 6 títols, sinó 7, ja que el plaer que ens va produir a tots plegats guanyar al camp del Madrid per 2-6 és equivalen a un títol de prestigi.
Fet aquest preàmbul, he de dir que per als blancs, guanyar al Barça és també molt important. No sé si més o menys o igual, però és evident que diumenge no aniran a l’estadi a passejar-se.
Diuen les cròniques que el Madrid està malament. Què té un començament d’any dolent i que en poques jornades va dilapidar l’avantatge de 4 punts que portava al Barça i ara son els blaugranes els que van 1 punt per davant del Madrid. Diumenge serà una altra història, ja ho veureu.
A la primera volta, quan el Barça (també líder) va visitar el Madrid, de forma incomprensible, van jugar fatal i van perdre. Al cap de poques jornades, el Madrid es va col·locar líder fins fa només dues jornades.
També es parla de l’estat de forma de Messi i de que aquest any ha marcat ell totsolet més gols que el trident blanc format per Bale, Benzema i Cristiano Ronaldo, també coneguts per la BBC. Però diumenge les tornes poden canviar. Si el Barça va perdre clarament a Madrid, perquè no li pot passar igual diumenge.
Direu que sóc pessimista i que el Barça guanyarà segur. Tan de bo! Personalment no em fa cap gràcia haver d’aguantar a segons quin madridista recordant-te el dia següent que el Madrid torna a ser líder, que si ja tornen a veure al Barça pel retrovisor i coses semblants. No ho vull.
Però és que el Madrid té el suficient potencial per a despertar en qualsevol moment i fer un gran partit. Què sigui després del partit contra el Barça seria el millor dels mals, però això no depèn de l’afició, això només depèn d’estats d’ànims, de forma i de les ganes de guanyar amb les que t’alces aquell dia.