dimecres, 8 d’abril del 2015

PP: MANS I DITS

Ahir es va reunir a la seu de Gènova el comitè nacional del PP, el màxim òrgan del partit entre congressos.
Rajoy, volent aparentar distensió, va fer seure a un costat a la Maridolo i a l’altre a Javier Arenas, els dos dirigents que havien estat protagonistes d’una picabaralla en els darrers dies.
Però el comitè en si va ser una bassa d’oli. Tanta normalitat van voler aparentar que van pecar d’excés. Tanta pantomima no sé l’empassa ni el més crèdul dels seus votants.
Ni una autocrítica a la seva gestió, ni pels casos de corrupció que afecten el seu partit, cap empatia per als més vulnerables, com els aturats de llarga durada que no cobren cap prestació ni per als que han estat desnonats. Tot autocomplaença i lloances per la recuperació econòmica que està tenint Espanya, gràcies a ells i a la ciutadania, però sense cap suport més.
Fa dies que el PP treu pit de cara les properes municipals. Recorden que fa quasi 4 anys van aconseguir la victòria més gran que ningú havia assolit a unes municipals i governant a la majoria de les capitals de província.
Sinó sabéssim com sé les gasten aquests del PP, si acabéssim d’aterrar a aquest país i desconeguéssim la realitat del que està passant, veient l’enorme poder que els ha atorgat el poble durant els darrers anys i escoltant les meravelles que expliquen sobre la situació econòmica d’Espanya, segurament els acabaríem votant a les properes municipals i molt probablement a les generals que es faran a final d’any.
Però els que vivim aquí, els que em patit la seva política de retallades, els que em vist com s’ajudava albs bancs en detriment de la ciutadania (els mateixos que, a sobre, diuen que han ajudat a aixecar el país), els que ens hem adonat de totes els seves promeses incomplertes, els que pertanyem a una classe mitjana que ha passat de ser el motor econòmic del país a la pràctica desaparició, sabem que l’Espanya que ens ensenyen no és la real. La real és la de la pobresa, la dels desnonaments sense que el govern s’immuti, tot i les sentències dels tribunals europeus, la de pagar per drets que abans tenies gratuïts o més barats (com el d’accés a la Justícia, medicaments...), la dels ciutadans que són rics i que han vist com durant aquests darrers 4 anys encara ho eren més... (Continua tu)
Rajoy pot ser un mentider, un irresponsable i, segurament un inconscient. Però suposo que no és un babau i sap que el comitè nacional d’ahir va ser simplement teatre (una pantomima com deia nomes començar) Sap que té crèdit fins la nit del 24 de maig. Si esgota el crèdit, amb tota probabilitat serà substituït com a cap de cartell per a les properes generals.
Tal com deia en el seu editorial diari aquest matí Pepa Bueno a la SER, les mans que ahir l’aplaudien (a manca de veus discrepants), podrien convertir-se en dits acusadors.
I el culpable, igual com al futbol sempre sol ser l’entrenador, en política és el líder, encara que, de fet, qui realment mana, és la FAES, ja que ell, com a president, no ha demostrat mai res. Ni quan era cap de l’oposició ni amb els tres anys i pico que porta al front del govern.
Per això sé li pot aplicar allò del tort al país dels cecs. Aquest és el nivell que tenim.