dimecres, 15 d’abril del 2015

I ARA LES DIETES…


Quantes coses no deuen de passar sense que ens en assabentéssim? De vegades les pots intuir, però si no tens proves, els fets quedaran immunes, al menys que hagi una actuació d’ofici per part de la fiscalia.
Si fa una mica més d’un mes es va denunciar a Manel Ferré per presumpte tracte de favor cap a algunes persones properes ideològicament a qui va retirar multes de transit posades per la policia local d’Amposta, la setmana passada va tornar a ser denunciat, en aquest cas per presumpte cobrament irregular de dietes.
Segons sembla, Ferré hauria passat càrrecs de dietes a l’Ajuntament d’Amposta per desplaçaments a Barcelona per assistir a reunions diverses.
Per aquell que desconegui el tema, normalment, paga el desplaçament (que por incloure o no dieta depenent dels temps) aquell que convoca. Així per exemple, el convocant és un conseller de la Generalitat, les despeses de desplaçament aniran a càrrec de la conselleria en qüestió.
Ja us explicava l’altre dia que Ferré té un cotxe que, segons ell mateix, li va cedir l’entitat Consorci de Salut i Social de Catalunya (que presideix ell mateix) que l’hauria adquirit per mig d’un leasing. Caldria saber però, qui paga el carburant d’aquest vehicle i si sé li tolera o no que es desplaci amb aquest vehicle quan no va a reunions d’aquella entitat.
Evidentment, si Ferré va a gastos pagats i a sobre passa càrrec de les despeses de manteniment, estaria cometent una irregularitat, ja que, d’alguna manera, les estaria cobrant dues vegades.
Segons l’exhaustiu estudi que va elaborar el regidor Germán Ciscar, que és qui va presentar la denúncia, l’import total de dietes cobrades irregularment estarien al voltant d’uns 17.000€ en 3 anys.
Segons em van explicar, sembla ser que tan aviat com Ferré es va assabentar de la notícia de la nova denúncia, va demanar que sé li facilités tota la documentació relativa al cobrament d’aquestes dietes i fins i tot es va buscar un cap de turc a qui donar-li les culpes.
Un dels primers mitjans informatius que es va fer ressò de la notícia va ser la Cadena SER que va entrevistar al regidor. En canvi, l’alcalde hauria declinat fer declaracions.
En canvi, d’altres mitjans no van donar la notícia fins ahir mateix i, tot seguit, s’incloïen, ara sí, unes declaracions de Ferré negant que hagués comés cap irregularitat. Quina sorpresa!  
Adam Tomàs, el cap de l’oposició a l’Ajuntament d’Amposta i candidat d’EA-AM a les properes municipals del 24 de maig, ha dit que ells no acusen Ferré d’haver fet res il·legal, però han demanat als tècnics municipals que elaborin un informe sobre si els càrrecs de les dietes són o no correctes.
Segons m’han dit, Adam Tomàs, en el cas de que l’informe conclogui de que han estat improcedents, li podria demanar la dimissió en el darrer ple ordinari de la legislatura.
Molts opinaran que si tot això ha sortit a la llum ara és perquè estem en època electora. Segurament és així, però alguna vegada hauria de sortir i l’oportunisme sempre depèn del costat del qual es miri i, el perjudicat, sempre pensarà que és oportunista encara que s’estigui a la meitat de legislatura.
Diu Ferré que si Adam Tomàs actua així és per la desesperació que té per aconseguir l’alcaldia d’Amposta...
I pregunto jo: I no està Ferré desesperat per a revalidar el càrrec i evitar així que res canviï?
De que continuï o no com alcalde depèn el manteniment del seu actual status, així com renovar per 4 anys més els d’aquells que l’acompanyen.
Us imagineu que faran alguns del seu equip el dia que deixin el govern municipal? 
Ells no ho volen ni pensar!