dimarts, 28 d’abril del 2015

27-S

La noticia del dia no és aquesta (Al menys a Amposta), però com que durant el dia s’han dit moltes coses i és previsible que en les properes hores se’n sàpiguen moltes més, millor deixar-ho per a demà. M’estic referint, evidentment a l’entrada a l’Hospital d’Amposta per part de la Guardia Civil seguint instruccions de la fiscalia de Tarragona i coordinats pel titular del Jutjat d'Instrucció núm. 3 de Reus.



Com sabeu els dígits 27-S corresponen al 27 de setembre, la data per a quan estan anunciades les eleccions autonòmiques. Anunciades però no convocades, ja que la llei no permet convocar-les amb tanta anticipació, entre d’altres coses perquè deixaria el país pràcticament inoperant, ja que comporta la dissolució del Parlament.
Però que passaria si Rajoy, per la seva part, convoqués les eleccions espanyoles per a la mateixa data? Aquesta és una possibilitat de la que s’està parlant en els darrers dies. De fet, ahir, de forma inusual, Rajoy va donar una roda de premsa admetent preguntes dels periodistes. Ara, quan s’apropen les municipals, l’equip assessor del President del govern li ha aconsellat que s’apropi més al poble i això vol dir també als periodistes.
Un dels periodistes que va tenir l’honor de assistir a la roda de premsa li va preguntar a Rajoy si considerava convocar les eleccions els 27-S. Després d’un silenci i algunes rialles, en un primer moment, Rajoy va donar una resposta evasiva. Llavors el mateix periodista li va dir que la pregunta havia estat molt clara i que la resposta només admetia un  o un no. Es va tornar a fer el silenci i les rialles van ser més pujades de to. Finalment la resposta de Rajoy va ser:
-No descarto res.
Per tant, i m’imagino que més per tocar el que no sona a Mas i els partits independentistes i les associacions que donen suport al procés que per una altra cosa, bé podria convocar legislatives per al dia 23-S. Està en el seu dret i no seria incompatible i encara més si tenim en compte que només estan anunciades, Rajoy es podria anticipar a Mas i convocar-les primer.
Mas ja ha dit que en el cas de que Rajoy les convoqui per al 27-S, ell no ho farà. Està clar que al moviment independentista no li interessa per a res la coincidència de les eleccions. I això és perquè no tothom vota sempre per les mateixes candidatures i, també, normalment, les eleccions autonòmiques són molt més abstencionistes que les generals i, enguany, no té perquè canviar res de tot això. És més, hi ha gent que a les autonòmiques vota tradicionalment a Convergència que el 27-S no té previst anar a votar. De coincidir les eleccions, amb tota probabilitat anirien a votar i no votarien per la independència. I això no interessa a Mas.
Per cert, parlant del rei de Roma, Mas ha tornat a dir que si després del 27-S no surt una majoria independentista al Parlament, en tota probabilitat es retirarà de la política. I és que Mas, a part de ser el rei de Roma, vol ser qui remeni les cireres, es a dir, que tot li vaig de cara. Per això, ara mateix, està pressionant als d’ERC per a que votin conjuntament totes les votacions que es puguin produir al Parlament. Només així s’estalviarien algun entrebanc i es podria tirar endavant, per exemple, la seva política de privatitzacions encobertes, sobre tot en el camp de la Salut.