dijous, 9 d’abril del 2015

EL SILENCI DELS CORDERS (VO subtitulada en dialecte ebrenc)

Acudit cedit pel propi autor. Tots els drets reservats. 
Igual ni us en assabentat encara. I això que ja han passat pràcticament 36 hores des de que es va produir la denúncia en contra de l’alcalde d’Amposta Manel Ferré (la segon en poques setmanes) Aquest cop per suposat cobrament indegut de dietes a càrrec de l’ajuntament, què és el mateix que dir que a càrrec de tots els ampostins i ampostines. I, segons consta a la denúncia, en al menys un cas, compartint estovalles amb una regidora del propi ajuntament ampostí.  
Em va arribar una foto de la denúncia sobre les 5 de la tarda i, ràpidament la vaig compartir per les xarxes socials. Hi van haver diversos comentaris: des de l’oportunisme de la denúncia (a ningú sé li escapa que en un mes i escaig tindrem eleccions municipals) a d’altres d’indignació pel suposat abús que ha fet Ferré del seu càrrec (o potser caldria dir millor càrrecs)
Però tal com ha passat en altres ocasions, els mitjans de comunicació s’han fet poc ressò del tema. De moment, em consta que n’ha informat Imagina Ràdio (el locutor Ramon Bel és regidor ampostí del grup ERC-EA) i, de passada, molt de passada, al Punt Avui.
Aquest darrer mitjà de comunicació treu avui un extens reportatge sota el títol del dia de la marmota, emmarcat en una sèrie de reportatges electorals de les principals poblacions de Catalunya. La casualitat ha volgut que el dedicat a la capital del Montsià hagi coincidit amb la notícia de la segona denúncia.
Si teniu ocasió de llegir el reportatge, veureu que l’acompanya una foto amb els candidats que hi ha, fins ara, confirmats: Manel Ferré CiU), Adam Tomàs (EA-AM), Francesc Miró (PSC), German Ciscar (PxA) i Guillermo Martínez (C’s) –encara que, segons s’explica, aquest darrer estaria per confirmar per la direcció de Ciutadans.
Al final del reportatge i per tant, d’una manera molt difuminada, es fa menció a la denúncia que va presentar ahir al Jutjat de Primera instància i Instrucció núm. 1 d’Amposta German Ciscar. Segons el diari, la quantitat presumptament cobrada (o disposada) per Ferré estaria al voltant dels 17.000€.
Com sabeu (i sinó ho sabeu us ho explico) Ferré, a part de ser l’Alcalde d’Amposta ocupa diversos càrrecs a diferents consells d’administració. Entre ells, segurament el més important, és el de president del Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSS), que és l’associació que agrupa  entitats proveïdores dels sistemes públics de salut i d'atenció social i ens de govern local que tenen interessos en la provisió d'aquests serveis(http://ca.wikipedia.org/wiki/Consorci_de_Salut_i_Social_de_Catalunya)
Fa uns 3 anys, a Ferré se’l va poder veure per Amposta amb un flamant Range Rover de color roig. Davant els comentaris que feia la gent sobre el preu del vehicle (en torn del 60.000€), Ferré en va sortir al pas i va afirmar que el vehicle en qüestió l’havia adquirit el CSS per mig d’un leasing i que sé l’havien cedit com a president de l’associació.
Si això és així, la utilització indeguda de les suposades dietes, encara seria molt més greu, ja que, fins i tot podria tractar-se de duplicitat.
Quan a Ferré se’l va denunciar per suposat tracte de favor a càrrecs públics i altres persones vinculades de CiU, ja em van informar que en un mes sortiria una altra denúncia. Ha trigat, aproximadament un mes i mig. I ara m’han dit que abans de les municipals, encara es produirà un fet que també donarà que parlar. Veurem.  
També em van assegurar que demà divendres traurà la notícia de la denúncia Més Ebre. No descarto que la tregui també l’Ebre, ja que en anteriors ocasions que hi ha hagut notícies controvertides a Amposta, ha estat sinó el primer, dels primers en informar. Però la majoria han fet un mutis total i no han informat fins que la notícia ha sortit en mitjans més importants com el Mundo o la Cadena SER.
I és que xiquets, qui paga mana...