dijous, 24 de setembre del 2015

TALL DE PROTESTA A LA N-340 A ALCANAR

Aquesta tarda, a 2/4 de 7, a la zona de Sol de Riu d’Alcanar, unes 100 persones han tallat la N-340 per a denunciar la manca de seguretat de la via i demanar la gratuïtat de la AP-7.
Segons un dels seus convocants, Llorenç Navarro, l’important no ha estat el nombre d’assistents (entre els que hi havia algun polític), sinó l’impacte que ha tingut el tall.
-Avui a Barcelona és festa (la Mercè) i eren molts els camions que es dirigien cap a Mercabarna. No sé si serà veritat, però ens han dit que pel Sud la cua arribava fins a Torreblanca.
I això que només ha estat ½ tallada...
Segons Navarro, aquests talls els volen anar fent cada dijous a punts diferents de la carretera.
-Hem contactat amb una plataforma d’Altafulla i volem mirar de coordinar-nos i fer talls simultanis, conjuntament amb els de Tortosa... Els necessitem.
És evident que si es vol assolir alguna cosa, s’ha de sumar i, per tant, els veïns de Tortosa i Amposta han de liderar les mobilitzacions, però s’ha d’aconseguir que s’uneixi molta més gent.
L’acte ha acabat guardant un minut de silenci per les víctimes.  

A les 6 de la tarda tenia previst sortir de casa quan una inoportuna trucada de telèfon ha fet retardar la meva sortida (veritat Joaquim?) Després de buscar rutes alternatives a partir d’Alcanar on la policia local havia tallat l’accés directe a Sol de Riu, he intentat arribar a peu juntament amb una parella d’Alcanar que els hi ha passat el mateix.

Finalment, ells que es coneixen més la zona que jo, han dit que desistien ja que era impossible arriba-hi abans d’acabar-se. En aquell moment el rellotge marcava les 18:58 i encara faltava un 1/5 Km aproximadament.
Després d’estar-me una estona per les Cases d’Alcanar (gaire bé ½ hora), al sortir a la carretera pel de Conill, els cotxes ja començaven a circulat, tot i això, en arribar a l’alçada de la fàbrica de ciment, els vehicles, entre els que es trobaven molts camions, encara estaven aturats. He agafat el desvio cap a la Ràpita i quan he estat a dalt del pont, he vist una filera quilomètrica que tot just començava a posar-se en marxa.