dilluns, 19 de març del 2012

HI HA LLIGA?



La premsa esportiva catalana diu que “sí”. I si fos a l’inrevés, que el Madrid s’hagués posat a 8 punts del Barça, la de Madrid també opinaria el mateix. Personalment penso com Guardiola, que no... Però em voldria equivocar.
El Madrid segueix depenent d’ell mateix i això tant al futbol com a qualsevol esport, és molt d’avantatge. Els entesos opinen que el Barça té un millor calendari i que el Madrid encara ha de passar pel nostre estadi. Però el futbol no és matemàtica pura i pots empatar o perdre a casa tal i com li va passar anit al Madrid contra el Màlaga i poden arribar a Barcelona i guanyar-nos. Per nom dels seus futbolistes no serà.
Però a part d’això, deixeu-me que opini del gol anul·lat a Messi dissabte passat contra el Sevilla. Com no tinc el Canal + futbol o el Gol TV, vaig seguir fases del partit per la web “Roja Directa”, òbviament després de veure el programa “Boscos” a TV3 on, entre d’altres coses, sortien les oliveres mil·lenàries d’Ulldecona, l’oli que s’elabora d’aquestes oliveres, el margalló i com les dones del Mas de Barberans treballen la “llata”, l’observatori de l’Ebre de Roquetes, etc.  Ja a les acaballes del partit, Messi va internar-se per la banda esquerra i va tornar a marcar. Si l’àrbitre no l’haguésanul·lat (imagino que a instàncies del àrbitre auxiliar), hauria estat el seu segon de la nit, després de l’enèsima obra d’art que va significar el primer i avui, a la classificació dels golejadors, Messi i Cristiano Ronaldo portarien el mateix número de gols. Una classificació més simbòlica que una altra cosa, però si ets futbolista i golejador, és un honor aconseguir la bota d’or europea, encara que per a ser “políticament correcte” has de dir que “la primera preferència és que l’equip guanyi”.
D’aquest gol no es va oferir cap tipus de repetició. Però TV3 l’ha buscat i l’ha trobat. Messi no estava en fora de joc. A mi ja em va estranyar que hi estigués, ja que poques vegades acostuma a estar en posició incorrecta. No sé si conscientment o inconscientment, l’àrbitre va afavorir el jugador madridista. Ara ja no és que no ens xiulen penals a favor (Ronaldo porta molt més gols que Messi fets des dels 11 metres), sinó que, a sobre, ens anul·len els legals.
Si la passada setmana us vaig parlar que la premsa mediàtica de la capital vol que Casillas guanyi el Zamora com a porter menys golejat de la lliga espanyola (no ho tindran gens fàcil per aconseguir-ho), sembla que també volen per totes, totes, que Cristiano torni a ser el màxim golejador de la lliga espanyola i, amb tota probabilitat, el màxim realitzador d’Europa.
Per acabar una nota curiosa. El govern sirià utilitza una jugada del Barça, amb Messi com a màxim protagonista, per explicar com es distribueixen les armes de forma il·legal al seu país. Només ens faltava veure això!!