divendres, 23 de març del 2012

PASSAT, PRESENT I “FUTURO”



Ahir em van explicar que un banc anava a desnonar a un pintor de brotxa grossa de Barcelona per impagament de la hipoteca, malgrat tenir concertat amb la pròpia entitat un pla de pensiona amb un capital total de 50.000 euros.
La notícia, com a tal, no té més importància ja que de fets com aquests en passen cada dia. Per tant, caldrà ampliar-la. Resulta que el pintor no podia pagar perquè els promotors de “Futuro Ciudad Amposta” encara li deuen una bona part de l’import de les factures per pintar el centre comercial, concretament del Carrefour. Remarco que, en cap cas és el Carrefour qui li deu, sinó els qui van promoure la zona comercial del costat del cementiri.
Sembla ser que no és l’únic empresari a qui encara sé li deuen diners després de més d’un any de la seva inauguració. Segons informacions, els promotors han anat pagant, més o menys, a les empreses d’Amposta i, a part del pintor, encara deurien diners a les empreses de fora.
Al dir-li que jo vaig assistir a la inauguració del Carrefour (també de les galeries comercials), em va dir que es va estar a punt de suspendre la inauguració per una acció de protesta que volien fer les empreses que hi havia treballat i que no cobraven. Al final no va ser així.
Tal i com ja vaig explicar fa unes poques setmanes, es segueixen tancant locals de les galeries. Les darreres informacions són que l’empresari que més locals tenia oberts ha fet un ERO que afectarà, sembla ser, al 100 % de la seva plantilla de treballadors i treballadores o el que es el mateix, tanca tots els local. I no només els que té a la zona comercial, sinó també, dos locals d’oci que té dintre del casc urbà de la ciutat.
El que es va anunciar com un dels projectes més importants per a Amposta, s’està enfonsant per moments. Els més escèptics, com per exemple jo, que porto molts d’anys desconfiant dels diferents equips de govern de la nostra ciutat i fins i tot, d’alguns dels que en el seu dia hi van formar part, ja pronosticàvem el que està passant i teníem un bon precedent on mirar: la zona lúdica de Tosses.
La classe dominant de la ciutat sempre ha tingut l’habilitat de projectar castells de naips i presentar-los com a sòlides construccions... I una gran majoria d’Amposta sempre s’ha cregut tot els que els hi ha explicat una vegada, una altra i encara una més, sense adonar-se’n que mentre això passava hi havia qui anava omplint el sac dels diners.
Ara, a un dels membres destacats d’aquesta classe dominant li han donat un càrrec dintre de la conselleria de Salut i, pel que sembla, en serà el responsable  de les compres (li hauré de deixar de dir-li senador espanyol) A hores d’ara ja hi ha qui opina que el proper negoci serà muntar una distribuïdora de productes sanitaris.