dissabte, 10 de març del 2012

PASSAT, PRESENT I FUTUR



Compro poc Diari Ebre (o Diari de Tarragona) De fet l’he tornat a comprar des del tancament de Público. Segurament ja no el compararé més.
Fa anys es deia “Diario Español” i pertanyia a l’antiga premsa del “Movimiento”. Va arriba la democràcia, i encara que sempre l’he considerat un diari que vira més cap a la dreta que cap a l’esquerra, al parlar molt sobre el nostre territori, feia què, de tant en tant, el comprés.
L’editorial d’avui d’aquest diari m’ha sorprès: “Una huelga del pasado”, titula i remarca “Los sindicatos responden con métodos del siglo XIX a problemas económicos y sociales que requieren otras mentalidades”. Crec que sobra qualsevol comentari. Segons aquest diari i tots els del “Toro Party”, ens voldrien ben calladets i submisos. És el que sempre ha desitjat la patronal espanyola. Què si ha de fer. Potser són ells qui tenen la mentalitat dels australopitecs.

El present és lluita i inconformisme per a guanyar el futur. Així de clar i així de contundent. Firmaria l’empresari un document d’obligat compliment on hi digui que una vegada superada la crisi se’ns retornaran tots els drets perduts? Evidentment, no! La crisi va molt més enllà d’una crisi econòmica i financera. És una crisi social on els ciutadans i els treballadors perdrem la majoria dels drets. Si no lluitem (pacíficament parlant, s’entén) i ens rebel·lem contra tot els que se’n vol imposar, acabarem per ser sotmesos per sempre més i per als nostres fills els espera un futur equiparable al passat dels nostres iaios.
Tal i com deia un dels lemes del 15-M, "El teu futur és ara". ..
Altres diaris com la Razón titulen a la portada: "Huelga contra España". I és que "Espanya" són els del PP i els empresaris afins com ara els de la CEOE. A tota la resta ens deuen de considerar pitjors que els nouvinguts; potser perquè aquests són molt més "obedients".   
Per cert, qui si que sembla que retorna al passat és CDC de les Terres de l’Ebre. He llegit al mateix diari que han escollit una “jovenísima” Imma Juan, la que fa uns quants anys va ser alcaldessa de Deltebre. A la foto, a part del Secretari General del partit, s’hi pot veure també el senador espanyol. Sembla que els costa deixar els càrrecs i els sous.  
  

 

1 comentari:

Amable Pallisé ha dit...

El diari ABC: “ABC sentencia que se trata de “una huelga política en contra del interés general” (...) “durante el Gobierno de Zapatero “demostraron una sorprende mansedumbre culminada con una huelga general puramente cosmética”” (...) “ causará gran daño y desprestigio a la imagen internacional de España”

La Razón, portada: “29-M Huelga contra España”

La Gaceta: “considera “irresponsable” la convocatoria.”

Oriol Pujol, en línia amb els portaveus de la dreta més recalcitrant, ahir també va fer les seves manifestacions (sembla que CIU té ben après el guió). Finalment, la dreta es dreta, porti la bandera que porti y parli amb la llengua que parli. I la catalana (CIU), mai no ho havia escenificat tant com ara en la defensa dels seus privilegis, que no són precisament els de Catalunya, per molt que ens vulguin fer combregar amb rodes de molí:

“El secretario adjunto de Convergència, ha lamentado este sábado que la convocatoria de huelga general el próximo 29 de marzo "puede generar una pérdida de credibilidad" externa e interna.
En una visita a Sant Vicenç de Montalt (Barcelona), Pujol ha señalado que hay muchas personas que están luchando por sacar adelante el país y trabajando para recuperar la credibilidad perdida, que se había ido perdiendo interna y externamente, y que esta huelga puede volver a implicar.
Pujol ha recordado que hubo un momento en el que en Catalunya tuvo más de 600.000 desempleados y más de cuatro millones en España, y entonces no se convocó ninguna huelga: "¿Para qué sirve? ¿Qué resuelve? ¿Qué propone? ¿Y por qué ahora?".