dimecres, 14 de març del 2012

PER ACCIÓ I PER OMISSIÓ



Durant els actes de commemoració de l’atemptat de l’11-M de Madrid, el president a Catalunya de la dretana “Asociación de Víctimas del Terrorismo” va criticar els sindicats per dues coses:
-Per haver escollir aquesta data per a convocar les manifestacions.
-Per no haver assistit mai als actes que organitza dita associació.
Sobre la data escollida i per molt respecte que haguem de tenir a unes víctimes innocents, no crec que el dia que es commemora els atemptats, per aquest simple fet, sigui un impediment per a organitzar qualsevol tipus d’esdeveniments. Per posar un exemple: Si per a un 11 de març d’un any qualsevol  la UEFA (o la FIFA)hagués planificat un partit de Champios on jugués el Madrid o un partit d’eliminatòries de la Copa de Europa o Copa del Món de futbol, caldria modificar el calendari? També es tindrien que cancel·lat tota mena d’actes, com per exemple la projecció de pel·lícules de cinema o les representacions teatrals? Perquè partits de futbol en hi van haver, no? Cal ser una mica més seriosos.
I ara anem al segon punt, per a mi molt més important. La mateixa pregunta que va fer el president de l’AVT, li faria jo a la inversa. Ha acudit mai dita associació a les manifestacions sindicals organitzades pels sindicats? (exceptuant Manos Limpias, per suposat)
L’AVT es sentiria molt més còmoda si pogués assistir a les manifestacions sindicals que s’organitzaven durant el règim de Franco per al primer de maig al camp del Santiago Bernabeu i on els “coros y danzas de la Sección Femenina” (de la Falange) feien passar-ho bé a tot el públic assistent i als que des de casa ho miraven per la televisió, entre altres coses perquè no hi havia res més que veure.
Cadascú tria les companyies amb qui vol anar, com recordava l’altre dia Alfredo Pérez Rubalcaba i “l’Asociación de Víctimas del Terrorismo” ja fa molts d’anys ser companys de viatge del PP per a manifestar-se en contra dels governs socialistes i tot allò que pugui fer olor a “roig”. 
Per cert, la manifestació més gran que s'ha fet mai a Amposta va ser la que es va organitzar en contra dels atemptats de Madrid. Aquell dia les forces polítiques, socials i ciutadanes van omplir els carrers de la nostra ciutat.