divendres, 12 d’octubre del 2012

EL PENÚLTIM DRET




El govern central segueix amb pas ferm en el seu afany de retallar-nos drets i llibertats. Quan se’n hagin retallat els últims, simplement ja no ens podrem ni queixar a la intimitat. Fins i tot el dret al pataleo quedarà abolit.  
Només cal llegir els diaris dels darrers dies. La delegada de Madrid, Cristina Cifuentes ha proposat modular (*) el dret de manifestació. I què vol dir modular? Mireu, no ho sé segur, però pel que sembla seria sinònim de restringir, limitar, qui sap si prohibir.
Com sabeu els membres del govern del PP són propensos a la utilització d’eufemismes, es a dir, canviar el nom de les coses per a que no s’acabi d’entendre del que estan parlant, però igualment s’han de complir encara que no les hagis entès. No es trigarà gaire en prohibir aquella frase de al pa, pa i al vi, vi i tal vegada es transformarà en al pa, elaborat de fleca destinat a l’alimentació humana i al vi, most de raïm fermentat amb lleuger contingut de alcohol.  
Bromes a part i retornant al tema de les manifestacions, vull recordar que José María Álvarez del Manzano era l’alcalde de Madrid, va suggerir crear un manifestodrom a les afores de la capital d’Espanya per a evitar que dia si, dia també, la vila i cort acollís alguna manifestació. Eren els temps que la Plataforma en Defensa de l’Ebre es va desplaçar a la capital de l’estat per a demanar la derogació del Plan Hidrológico Nacional. Per aquell tems Espanya també estava governada pel PP, concretament pel funest José María Aznar.
L’any passat, el PP va recuperar el poder després de dos governs socialistes i, a part de retallar tota mena de partides econòmiques, segons diuen, per a reduir el dèficit públic, també utilitzen la tisora per a retallar-nos drets i llibertats adquirides des de fa dècades, algunes d’elles, fins i tot, creades per Franco, el pare polític dels actuals governants d’Espanya.
Els drets a la manifestació, a la vaga i el conseqüent el tancament empresarial, estan reconeguts a la Constitució Espanyola, la llei de lleis d’on emanen les altres lleis i normes que regulen les relacions entre tots els ciutadans del país i que tan agrada esmentar als nostres mandataris a l’hora d’opinar, per exemple sobre si és inviable el secessionisme de Catalunya.
Si, finalment, acaben retallant el dret de manifestació, estaran retallant el nostre penúltim dret abans de suprimir (i torno al principi) el dret al pataleo. L’últim de tots serà el dret a la vida... Però només cal donar-los una mica de temps. (Perdoneu-me per donar idees)

(*) Modular: Regular (la veu) en bona entonació i inflexions variades. (?) A veure si volen que es canti a les manifestacions i encara no ens en assabentat...