dilluns, 8 d’octubre del 2012

LA FRASE DEL DIA 8-10-2012





Si Rajoy hagués dit que sí al pacte fiscal hauria desmuntat a Mas.


Qui ho ha dit? Enric Olivé, doctor en història i professor de la URV.
On? Al Diari de Tarragona del passat dissabte 6 d’octubre.


¿Us imagineu per un moment que el passar 20 de setembre, quan Mas va acudir a la Moncloa para entrevistar-se amb Rajoy per a reclamar-li el pacte fiscal, el president del govern espanyol hagués accedit a la seva petició?  
El cert és que fins dissabte quan vaig llegir les declaracions del doctor Olivé no ho havia sentit a dir a ningú ni tampoc ho havia pensat. Però és cert. A Mas, que no sé li escapa pràcticament res, segur que tenia el seu pla perfectament estudiat al mil·límetre. Sabia, abans de sortir de Barcelona, que Rajoy es negaria a qualsevol aspiració catalana d’assolir un pacte fiscal amb Espanya. Tampoc li cal donar moltes voltes, simplement perquè era del tot il·legal, ja que la Constitució no ho contempla.
Si el pla fallava, tal com va passar, Mas es dedicaria en cos i ànima a liderar el projecte independentista que, com sabeu, opino que tindrà el mateix desenllaç que el pacte fiscal. Això si, abanderant el projecte Mas s’assegurava ser reelegit i, segurament, poder governar en majoria absoluta o bé amb coalició amb ERC i qui sap si amb d’altres partits més minoritaris com el SI.
Fins que la majoria de la població catalana no se’n adoni que l’única cosa que far mas és marejar la perdiu en benefici propi i del seu partit i, evitar així que es parli dels casos de corrupció que esquitxen CDC, estarem engreixant el porquet indefinidament.