diumenge, 18 de novembre del 2012

Del PP al "PA-PA"




El Parlament de Catalunya que surti de les eleccions del 25-N tindrà, amb tota seguretat, una diputada ampostina en la persona d’Annabel Marcos, que es presenta en la llista de CiU per Tarragona de número 6. La Sra. Marcos ja ha estat diputada durant aquesta darrera legislatura de menys de 2 anys. Els antecedents polítics de la candidata els trobem en el seu pare que es va presentar l’any 1991 (crec recordar) com a cap de llista del PP a les eleccions de l’Ajuntament d’Amposta. Ràpidament se’n van adonar que a Amposta, el PP no tenia gaire futur i, per tant, si es pretenia fer carrera política s’havia d’anar de la mà de CDC. Dit i fet, Annabel Marcos, advocada sense exercir, es va afiliar al partit de Pujol i al cap de pocs anys va ser escollida presidenta local. El seu perfil era idoni per a ocupar un lloc de treball estretament lligat amb l’Ajuntament de la capital del Montsià: la gerència de la GURSAM (Grup Urbanístic Societat Anònima Municipal) El darrers 2 anys de regidor vaig ser conseller de la GURSAM.
La situació financera era tan precària que els economistes externs se les havien d’enginyar per a no arribar a fer concurs de creditors (abans suspensió de pagaments) La GURSAM es mantenia en vida de forma artificial per a poder conservar, sobre tot, els dos llocs de treball que generava. Al final d’aquella legislatura, el regidor d’Urbanisme i president de la societat, va estar a un pas de liquidar-la, però, finalment, es va decidir posposar qualsevol decisió fins que, un nou regidor d’urbanisme, decidís finalment què fer. La nova regidora d’urbanisme va optar per continuar mantenint la societat a la UCI (Unitat de Cures Intensives) per a poder mantenir l’únic lloc de treball que quedava i, també, el complement dels cou dels consellers i assessors. Durant els anys de la bombolla immobiliària, la GURSAM va fer unes poques promocions d’habitatges i aparcaments. L’última obra (per dir-ho d’alguna manera) va ser un petita plaça al casc antic d’Amposta que va sortir de tirar unes cases velles. Aquella plaça l’hauria d’haver fet l’ajuntament, però ja sé sap, sovint s’han de quadrar els comptes encara que sigui fent determinades maniobres d’enginyeria financera. En els darrers temps de conseller de la GURSAM que, sense dubte, van ser el pitjors que havia tingut mai la societat municipal, ja es parlava del futur de la Sra. Marcos.
Davant l’imminent victòria de CiU en les eleccions de fa dos anys, la llavors gerent, tenia moltes possibilitats de sortir-ne elegida diputada, encara que per això caldria, suposadament, la renúncia d’alguns predecessors seus de la candidatura que passarien a ocupar altres càrrecs de responsabilitat dintre del govern de Mas. Ara sembla que no caldrà. Si s’ha de buscar una imatge que ens recordi a la diputada, segur que els que la coneixem personalment, recordarem aquella on sé la veia estirada a un sofà del Parlament amb els peus sobre la tauleta fen una becaineta en un recés parlamentari. Aquesta imatge, publicada per un diari i que, posteriorment, va circular per les xarxes socials, va ser motiu de comentaris i d’acudits de tota mena. També sé la recorda plorant a l’entrada del Parlament el dia que els indignats del 15-M van decidir fer un acte de protesta a les portes del recinte agredint verbalment a una bona part de les diputades i diputats. La conseqüència de tot plegat és que la Sra. Marcos ha fet carrera política gràcies a la seva extraordinària visió de futur (del tot previsible, per altra banda) Tal com es diu vulgarment, en els darrers dos anys s’ha guanyat el pa fet de diputada al Parlament i, amb tota lògica, se’ls seguirà guanyat en el futur proper. De totes formes no és la única persona que es guanya el pa fet de la política la seva professió; de vegades persones sense ofici ni benefici i així en va...