dilluns, 19 de novembre del 2012

I SI CIU TREU MAJORIA ABSOLUTA?


Ara mateix, el gran dilema electoral és saber si CiU traurà, finalment, majoria absoluta o no.
És la gran obsessió de Mas, però també el malson de la resta de candidatures que es presenten a les eleccions, fins i tot d’ERC.
Què pot passar si CiU treu majoria absoluta?
L’únic compromís adquirit per Mas és fer la consulta sobiranista com més aviat millor. De totes formes, recordo, que la resolució aprovada pel Ple del Parlament és fer-la durant la propera legislatura, per tant, Mas, bé podria endarrerir-la tot el possible, segons siguin els seus interessos electorals.
De guanyar CiU per majoria absoluta, sortiran traient pit, perquè veurien ratificat el seu programa per l’electorat català. Durant un temps viuran d’aquesta rendibilitat política i aniran adaptant les estructures de govern als seus interessos de partir. S’està remorejant que una de les primeres mesures que volen aplicar és eliminar l’oficina antifrau: “Muerto el perro se acabó la rabia”.
El passat divendres dia 26, el diari el Mundo, destapava els comptes a Suïssa de les famílies Pujol i Mas on, suposadament, haurien dipositat els diners obtinguts per les comissions que es van emportar pel cas Palau.
És conegut universalment que ha estat pràctica habitual de Convergència Democràtica de Catalunya finançar-se de forma irregular a través de concessions administratives i d’altres contractes subscrit entre administracions vinculades i empreses controlades.  I això és un fet irrefutable i incontestable, ja que hi ha suficientment proves.
Per tant, si CiU finalment obté majoria absoluta, em temo el pitjor: que puguin convertir Catalunya en una espècie de dictadura convergent on Mas i els seus puguin tenir impunitat total. I, per aconseguir-ho, posaran totes les estructures d’estat al seu servei.  
Evidentment, si ets del seus (militant o afí) estaràs encantat de que això sigui així, perquè amb tota seguretat tu també te’n beneficiaràs del  règim.  
Ara bé, si no ets dels d’ells i penses votar-los el dia 25, jo, de tu, ho meditaria molt i analitzaria els pros i els contres.
Vull recordar-te una darrera cosa: Durant aquesta campanya, està parlant Mas de independència o només hi passa de puntetes?
Abans del 25 va el 24, que és el dia de reflexió. A veure si ho fas. Encara seràs a temps de canviar d’idea.


La notícia dels comptes de Mas i Pujol al Triangle.