dijous, 22 de novembre del 2012

PER QUÈ NO S’HA DE VOTAR A MAS? (inclou el vídeo Catalunya: Finlàndia o Guinea Equatorial?)

Per molts d’arguments que et doni, si estàs convençut/uda, que la millor opció per a Catalunya és votar CiU, no et convenceré, per tant, és del tot inútil que segueixis llegint.
Encara que també és possible que tinguis curiositat i vulguis saber els motius que tinc per a dir-ho. 
 
Primer.- Per l’oportunisme de CiU. Tret del sector més sobiranista de CDC, la federació mai com ara havia donat un missatge independentista. Sense cap mena de dubte el canvi es va produir després de l’èxit de la manifestació de l’11 de setembre. Aquell dia Mas se’n va adonar que havia de capitalitzar la veu del poble. Després de reunir-se amb Rajoy per a demanar-li el pacte fiscal (l’eix principal del seu programa electoral)i davant la negativa d’aquest, Mas va optar per fer un gir de 180 graus. Havia de buscar una nova estratègia i el camí cap a la independència va ser la sortida ideal. 
 
Segon.- Malgrat el punt anterior, Mas i els seus han obviat durant tota la campanya electoral donar un missatge independentista i s’han limitat a parlar de consulta popular que, d’altra banda, hauran de fer per complir el mandat del Parlament.   
 
Tercer.- No us deixeu enganyar. L’avançament electoral es deu a l’interès general, sinó que ve motivat pels interessos electoral de la federació nacionalista.  
Mas intenta tapar així les seves pròpies vergonyes (casos de corrupció que han salpicat, sobre tot, al seu partit –CDC-) i, també, que la ciutadania l’avali per a poder seguir practicant polítiques de retallades socials de tota mena tal i com va fer dos dies després de les darreres eleccions generals fetes el 20-N de l’any passat quan, per primera vegada, CiU va ser la força més votada a Catalunya.
Molts convergents (en aquests temes no m’agrada generalitzar) porten la corrupció als seus gents. Començat pel cas Banca Catalana (tancat en fals segons molts experts) passant pel cobrament de comissions pels contractes atorgats (sé sap que una d’aquestes empreses va ser Ferrovial) o, pot ser, el cas més conegut, el cas Palau de la Música amb la inculpació de l’extresorer Daniel Osàcar.  
A tots aquests que apunten directament a la direcció nacional, hauria que sumar-hi els que han afectat a persones més concretes, com és el cas de l’expresident de l’ICS  Josep Prat. 
(Mireu això)

Quart.- Perquè només té dos fulls de ruta: un és la independència (o això insinua) i l'altre no el diu. Per què serà? Per què són més retallades? 
 
Cinquè.- Perquè Mas menteix (o falta a la veritat) Al debat a 7 que va emetre TV3 diumenge per la nit, quan es va acusar a l’actual govern de la Generalitat de retallar prestacions socials, Mas va defensar-se que al pressupost de 2011, la despesa social, percentualment, és superior a la dels governs del Tripartit... I es va quedar tan ample.
Des del meu punt de vista això demostra que té una cara dura impressionant. Els pressupostos consten d’un indeterminat número de capítols; tants com àrees tingui l’administració. Si tu retalles d’aquí i d’allí... Sí deixes el capítol d’inversions en infraestructures reduït a la mínima expressió, els pressupostos baixen considerablement. Aquest fet pot donar com a resultat que la partida destinada a serveix socials sigui, percentualment parlant (mai en números absoluts) superior a la de anys anteriors. Però la quantitat de diners destinada a sufragar la despesa social (llei de la dependència i d’altres) ha baixat de forma ostensible. I sinó, què els hi pregunten als beneficiaris i als seus cuidadors.
 
Com deia Barragan: Comprende?