divendres, 16 de novembre del 2012

MAS VA VENIR A LES TERRES DE L’EBRE A FER DAMAGÒGIA

Moisès Mas sap que l’única cosa que pot prometre és la terra promesa (independència)
Ha n quedat enrere els anys que es podia venir per aquí i prometre complir totes les exigències de la seva gent al territori. Ara sap que ni pot prometre un nou pot sobre l’Ebre ni un altre Ebre... Els pocs diners que disposarà per a invertir els prioritzarà a la zona metropolitana de Barcelona que és on hi ha més vots en joc.
Dic això perquè va culpar als governs Tripartits de que ara la Generalitat no tingui diners. Quan els governs de Maragall i Montilla van invertir al territori (mai s’havia invertit tant), els alcaldes de CiU estaven encantats ja que, allò, també suposava un mèrit i vots per a ells mateixos.
Sense anar més lluny a Amposta es va construir un nou col·legi, l’arxiu comarcal, el centre d’arts visuals,l’edifici polivalent que hi ha al davant del pavelló firal, etc. I perquè es va fer tot això? Perquè els ancaldes  de torn ho van demanar. I si fos per ells s’hauria fet un nou cap (el cartell encara està col·locat després d’un any), una gran residència d’avis, una estació d’autobusos i segurament, encara em deixo alguna cosa més.
Però fer demagògia resulta molt econòmic. Molt més que fer qualsevol infraestructura per petita que aquesta sigui i això és el que fa Mas quan mitineja per Catalunya.
Si Mas tingués raó, potser la situació del país Valencià seria millor de la que és. Com també ho seria la de Castella la Manxa o la d’Andalusia... O la d’Espanya en general... Perquè fins el que jo sé, el Tripartit només va governar a Catalunya i res té que veure amb la situació econòmica de les altres comunitats a la d’Espanya i ja no cal ni parlar de les de Grècia, Portugal, Itàlia, etc... Segueixo?
Moisès Mas hauria d’explicar el perquè prioritza el rescat de les estacions d’esquí dels Pirineus a les inversions en sanitat i ensenyament.  
Tan important i prioritari és que puguin seguir funcionant una o dues estacions d’esquí que s’ha de invertir diner públic en fer-ho?
A mi em sembla que és el mateix que rescatar entitats financeres, però a la catalana.  
Com diu als espots publicitaris electorals, s’ha de dir sempre la veritat, però de vegades no es diu tota. I això és el mateix que mentir!