dijous, 4 de febrer del 2016

HAVIA DE PASSAR

Al centre de la fotografia els vehicles implicats. 
Fa uns mesos (segur que molts de vosaltres ho sabeu) es va col·locar un senyal d’accés prohibit a la intersecció de l’avinguda de Catalunya i els carrers Velázquez i Cervantes (que es creuen precisament allí)
La finalitat és que no hi puguin creuar els cotxes en sentit ascendent i evitar així accidents.
Us he parlat moltes vegades (digueu-me pesat!) dels cotxes, motos i bicicletes (que també són vehicles) que creuen per aquell punt tot i la prohibició. Serà que ho han estat fent tants d’anys que no poden evitar-ho, serà comoditat o potser totes dues coses.
L’any passat vaig cridar l’atenció a un automobilista i em va dir: Què potser tu ets l’amo del poble? A sobre volen tenir raó.
Bé, avui ha passat el que tenia que passar. Una furgoneta que igualo podia vindre del carrer Cervantes com del Velázquez, ha volgut creuar per aquell lloc. Una altra furgoneta pujava per l’avinguda de Catalunya. I ha passat el que s’hauria pogut evitar si la primera no hagués comés la infracció: la que pujava li ha donat un cop (molt fort ja que ha ho ha sentit tot el veïnat) a la que estava creuant.
Jo estava al carrer Canadà i he tret el cap per a veure que passava. En aquell moment, el conductor de la furgoneta infractora, ja fora del seu vehicle, li cridava a l’altre conductor:
Detall: a l'esquerra la furgoneta que pujava i al centre la que volia creuar.

-¡Pero que haces... Pero que haces...!
L’altre conductor hauria pogut evitar l’accident? Potser si, ja que una testimoni ocular m’ha dit que no havia frenat:
-Igual li ha agafat alguna cosa o s’ha adormit...
Difícil adormir-se perquè eren les 4 de la tarda i no crec que vingués de fer un llarg recorregut...
De totes maneres coincidia amb mi que l’accident l’havia provocat la furgoneta que volia creuar, tot i que la culpa serà de la segona furgoneta per no evitar-lo. Això sí, a la primera sé l’hauria de multar per la infracció.
Però l’home és dels pocs animals que no escarmenta. Segur que molts s’hauran assabentat de l’accident i alguns d’aquest cometen sovint la infracció de creuar per aquell punt, però a l’hora pensaran:
-A mi no em passarà...

Avui ha passat i segurament passarà més vegades...