dimarts, 15 de maig del 2012

LA LLIGA 2011-2012 JA ÉS HISTÒRIA




Amb el Madrid campió anticipat y la majoria de llocs de la part alta decidits, l’última jornada era determinant per a decidir quins equips baixaven a la Segona Divisió acompanyant al Racing de Santander que ja portava descendit diverses jornades. Finalment seran Vila-real i el Sporting de Gijón  qui acompanyaran als “muntanyencs”.
Avui la premsa de la capital d’Espanya parla dels rècords que ha assolit l’equip blanc: 100 punts i 121 gols, unes xifres mai vistes fins aquest any. A principis de temporada vaig pronosticar que per a ser campió caldria passar de 100 punts. No s’ha passat, però s’ha aconseguit aquesta xifra.
Coneixen el Madrid, penso que no en tenia prou amb guanyar de forma contundent la lliga i de fer els rècords de punt i gols, per arrodonir-ho hauria desitjat que Cristiano Ronaldo hagués repetit com a màxim golejador de la competició, però sobre tot, que Iker Casillas hagués estat el porter menys golejat, el que es coneix com el Pitxitxi i el Zamora. Però no ha pogut ser. A la vida no es pot tenir tot... Messi ha estat el màxim realitzador i serà el proper bot d’or del futbol europeu i Valdés el porter menys golejat. De moment poc mèrit per a l’equip de Guardiola que, guanyant la Copa del Rei el proper dia 25, pot veure salvada, en part, la temporada, sense oblidar els títols obtinguts fins ara: supercopes d’Espanya i d’Europa i mundial de clubs. Ho canviaria tot per la lliga o la Champions i ja no diguem per tots dos títols.
Segurament, el més sorprenent de tot, és el descens del Vila-real., un equip que va començar la temporada jugant la Champions League i que ha acabat per baixar a segona. En aquest cas, sembla ser, que la crisi del totxo li ha passat factura. Els empresaris del sector ceramista, principal activitat industrial de la zona, amb el descens de la construcció, han vist com les vendes queien en picat. D’aquesta situació no ha estat indiferent l’equip groc que va tenir que vendre les seves principals figures i la lesió d’un jugador com Rossi també li ha afectat de manera destacada.
En canvi, és molt meritòria la segona volta que ha fet el Saragossa. D’aquesta reacció, el seu entrenador Manolo Jiménez, ha tingut molt que veure. Després de la primera volt quasi ningú donava un duro pel equip “manyo” i, en canvi, la temporada que ve, tornarà a jugar a primera divisió.