dilluns, 7 de maig del 2012

PEP, MESSI... I D’ALTRES




Es diu, es comenta, diuen què... Les relacions entre Messi i Pep no eren del tot bones. Sembla ser que l’estrella argentina va qüestionar al seu entrenador en alguna de les darreres alineacions. Serà veritat o no?
Pel que vaig veure ahir, sembla ser que sí. Messi només va felicitar a Pep en el seu 4t gol, mentre que l’entrenador, pràcticament no els va celebrar. He dit pràcticament? Rectifico, no els va celebrar i punt. Algú podria dir. “Però al quart es van donar una bona abraçada”. Efectivament, però perquè no ho va fer al primer, o al segon o al tercer... O és que Messi sabia que en faria quatre i va pensar que ja és felicitarien mútuament en el darrer dels gols? Una mica estrany. Potser si que fa falta una mica d’aire fresc al vestidor del Barça. En menys de 24 hores hi ha he sentit dos comentaris sobre l’oportunitat de la marxa de Guardiola, encara que l’anàlisi el fan en un sentit diferent. Ahir mon fill gran mentre dinaven i avui un exjugador mentre passejava a la gossa, opinen que ara que el Barça està en hores baixes, la marxa de Guardiola no és oportuna i, més que mai, hauria hagut de renovar per mirar d’endreçar la situació.
Mentre Messi a la seva. Amb els 4 gols que va marcar ahir, ja supera en cinc a Cristiano Ronaldo que només en va fer un. Em sembla molt difícil que Cristiano en el darrer partit en pugui fer cinc i, al menys igualar a l’argentí, si aquest no marca. Quasi tota la lliga el portuguès per davant de Messi i a l’hora de la veritat, suposadament, quedarà segon. L’ego del portuguès quedarà tocat de mort.
Ser o no ser el pitxitxi de la lliga és una cosa menor. L’important és guanyar el títol col·lectiu, és ser camions, la resta són mèrits menors. Ho vaig dir l’any passat quan el màxim golejador va ser Ronaldo i ho dic ara. Vull ser coherent.
Messi aquest anys superarà tots els records. Fins ara porta 50 gols a la lliga, quasi la meitat de tots els que ha fet el Barça (112) i ha superat en escreix els que va fer el jugador del Madrid la temporada passada (40)
A més ha batut els següents rècords: ser el màxim golejador de la lliga en una temporada d’Europa i el món i el màxim golejador sumant totes les competicions.
I això que quan va començar a jugar no era un golejador...