diumenge, 13 de maig del 2012

RENDA 2011


 
Des del passat dia 3 està en marxa la campanya de la Renda de 2011. Més que parlar-vos de les novetats, que n’hi ha poques,  us explicaré algunes curiositats que he anat sabent.
1a.- Per què la campanya comença va començar el dia 3 quan el primer dia laborable va ser el 2? Perquè el dia 2 és festa a la comunitat de Madrid y així, la campanya, comença el mateix dia per a tots. Sembla ser que l’any passat també va ser així. No me’n vaig assabentar.

2.- Amb la fusió de les diferents entitats financeres, a part de que per a la majoria de clients els hi ha canviat el número de compte, estava cantat que hi haurien incidències. Unnim, entitat que va aglutinar les caixes de Sabadell i Terrassa, entre d’altres, ha duplicat els rendiments de capital mobiliari, és a dir, els interessos. Per tant, cal parar atenció a l’hora d’imputar-los els rendiments i, també, quan poséssim el número de compte per als ingressos o devolucions.

3.- Aquesta és grossa. Sembla ser (de moment me’n he assabentat de 2 casos) que algunes imputacions per rendiments de treball pagats per la Generalitat de Catalunya, no consten a l’Agència Tributària, per tant, quan es confeccionen els esborranys o als fulls d’imputacions, no surten. Normalment, quan passen aquestes coses és que “el pagador” (en aquest cas la Generalitat) no ho ha declarat. Per tant, si ets treballador de la Generalitat o bé ho és la teva parella, abans de confirmar l’esborrany, faries bé en comprovar que s’hagin comptabilitzat aquests rendiments.

4.- Potser alguns recordareu que l’any passat em vaig queixar (vaig enviar una carta a diferents mitjans i, fins i tot, li vaig fer constar a l’actual delegat del govern d’Agricultura) que, des de Madrid, s’havien “oblidat” d’aquest territori a l’hora de minorar els rendiments agraris dels pagesos (o d’aquells que ho són els caps de setmana) que van per mòduls (que són més del 95 % del total d’aquest col·lectiu del nostre territori)
Aquest any la cosa s’ha quedat a mitges. Si bé ens han reduït l’oliva (del 0,32 al 0,11), les garrofes (dels 0,26 al 0,13) i la verdura (del 0,37 al 0,09) En canvi, els tema cítrics, un dels sectors més perjudicats, sé l’han tornat a oblidar, o sigui, es queden amb un rendiment del 0,26. En canvi, al Baix Maestrat, el rendiments se’ls hi ha reduït fins el 0,09. Això és una cosa que mai entendré. Cóm es possible que al costat català del riu Sénia els cítrics tinguin un rendiment del 0,26 i a l’altre costat de riu, a la part de València del 0,09? És què la climatologia no és la mateixa? És què quan plou a un costat no ho fa a l’altre?   

Aquí podeu veure el B.O.E. on surten les reduccions.