dissabte, 5 de maig del 2012

LLEGIT AL PERIÓDICO D’AVUI 4-05-2012


Del mestre Ferreres al Periódico del 4-05-2012.

“El govern debat obrir l’AVE al capital privat”. Em sembla que és pa per avui i fam per a demà. A més, es vendran les línies de l’AVE que siguin rendibles (quines sinó?) i la resta “d’espanyolitos” haurem de seguir pagant la factura de la irresponsabilitat dels nostres polítics. No n’hi hauria prou en no destinar-hi ni un euro més?
“El blindatge policial contrasta amb l’absència de protestes”. Potser no van saber calibrar el grau real del problema? Potser la pregunta està mal formulada perquè, pel que sembla, de problema no en va haver-hi cap? I Puig, tan llest com és, com és que no la va encertar? FELIP PUIG DIMISSIÓ!!!
“Les esmenes del PP als Pressupostos irriten CiU”. N’hi ha per això? Després del vot en contra de la federació nacionalista als Pressupostos Generals de l’Estat, o era el que calia esperar? De vegades aquest parell sembla en duo Pimpinela que semblava que discutien, però sempre continuaven junts.  
“L’arquitecte de les Glòries diu que BCN li va demanar el Parlament a la plaça”. O sigui, Xavier Trias... És ara el millor moment per fer una cosa així? A més, em consta que la seu del Parlament de Catalunya, al parc de la Ciutadella, ha sofert diverses modificacions i millores de tot tipus. Ja s’han amortitzat? Ho dubto. Això és l’exemple que ens donen alguns dels nostres polítics, en aquest cas els de CDC.  
“Brasil somia amb el Pep”. Diuen que somiar és gratis. Evidentment no seré jo qui els desperti. En diverses etapes, el joc de la selecció brasilera va enlluernar el món (a mi també) Si al seu estil de joc, ja per si alegre i vistós, sé li afegís la màgia de Guardiola, la combinació podria arribar a ser fatal... Per al altres, es clar!
El ressò d’”El crit” agita consciències. “Algú”, que no va ser jo, va pagar per l’obra de Eduard Munch 91 milions d’euros. Mentre cada dia hi ha més gent que s’ho està passant malament i ja no al tercer món, al primer, al nostre. Cada dia hi ha més persones amb risc d’exclusió social. És una vergonya que els qui tenen més facin ostentació d’aquest manera.
“El PP redueix l’aportació a la cultura catalana”. Però, és que alguna vegada la cultura catalana li ha importat als del PP? Personalment ho dubto. Ells, els del PP, els qui se senten més espanyols que ningú tenen una cultura i Catalunya en té una altra. O potser caldria parlar de cultures, perquè tampoc no és la mateixa (i més si parlem de tradicions) la que tenim a l’Ebre o la de qualsevol indret del Principat.