dissabte, 5 de maig del 2012

EL TRACTE QUE ENS DISPENSEN...



Sorpresa! Ahir, en obrir la bústia per veure si tenia correspondència, al seu interior estava l’agenda cultural de la nostra ciutat. A l’acte vaig pensar: “Mira, la moció que van presentar els meus companys del grup municipal del PSC ja ha fet efecte”. Però con diuen els castellans “mi gozo en un pozo”. Res de tot això. Qui havia dipositat l’agenda a la meva bústia ho havia fet erròniament, ja que portava el nom d’un veí amb nom i cognoms similars als de la nostra família.
La moció a la que em referia anava sobre els tracte que haurien de rebre els exalcaldes i els exregidors de la nostra ciutat als actes oficials. Sobre tot els exalcaldes que només n’hi ha 3, però també als regidors als qui ens tenen totalment oblidats (o quasi, després ho explicaré) Però com que l’únic alcalde del seu partit ja el conviden, em refereixo al Sr. Roig i Gualdo, des del protocol del nostre ajuntament, tampoc cal preocupar-se més.
Avui he parlat amb l’Antoni Espanya, el portaveu del grup municipal i li he mencionat el tema. M’ha dit que primer s’ha d’elaborar un reglament des la Regidoria de Mitjans de Comunicació i que el compromís que van agafar va ser que estaria enllestit abans de Festes Majors. Veurem com queda tot plegat.
Quan era regidor l’excusa que tenia la Regidoria de Cultura per a no fer-me arribar l’agenda cultural és que me la deixaven a la meva carpeta “oficial”. Només hi havia un problema. L’agenda, encara que estigués enllestida dies abans, no la deixaven fins el darrer dia del mes. Si el ple ja s’havia fet i no tenies cap comissió informativa fins al cap de 2 o 3 setmanes (de vegades el ritme de convocatòria de comissions informatives era aquest), passaves un bon grapat de dies sense tenir-la, al menys que l’agafessis d’algun establiment comercial.
Un altre exemple del tracte que rebem. Fa unes setmanes, via Facebook, la persona encarregada del protocol, un càrrec de confiança, es va posar-se en contacte amb mi per a demanar-me el bombí que ens va entregar l’ajuntament farà ara 3 anys. L’excusa és que aquest complement del vestit de la festa del “Mercat a la Plaça”, és propietat municipal. Aprofitant la visita d’Antoni Espanya, li he donat per a que els hi dones i, al mateix temps, “se’l confitessin”. Va ser la pròpia regidoria la que va promoure que tots els regidors (l’alcalde va ser una excepció) portéssim el bombí què, per tal que ens anés bé, ens van mesurar el perímetre del cap. Per tant, el bombí que “custodiava”, així com els dels altres exregidors (a qui em consta que també els hi ha demanat), igual no els hi va bé als nous regidors, a part, evidentment, que és una peça de “segona ma”.
Personalment penso que des del protocol municipal s’hauria de convidar-nos (o al menys fer-nos saber, quan hi ha inauguracions, visites oficials de personalitats i altres actes protocolaris. Això sí, la darrer paraula d’assistir-hi o no sempre serà nostra que, segons sigui la importància o conveniència, hi anirem o no. Ara mateix de ganes de veure a segons qui, no en tinc cap ni una.  

1 comentari:

Amable Pallisé ha dit...

Es el savoir fer de CIU. A tot areu igual!