divendres, 25 de maig del 2012

CINISME DE LA DRETA



No sabria dir amb exactitud si hi ha qualitats i defectes implícits a una ideologia concreta, però algunes actituds de la dreta em semblen d’un cinisme absolut.
Sense anar més lluny ahir en tinguérem tres bons exemples.
El primer va ser la sol·licitud de dimissió que tres membres del Consell General del Poder Judicial van fer en la persona de Gómez Benítez, el vocal que va denunciar els viatges irregulars del seu president Carlos Dívar a Marbella. Mentre 5 vocals demanaven la dimissió de Dívar.
Els fets que sé li imputen al president del CGPP han estat provats i, fins i tot, acceptat pel propi Dívar que, no obstant, els minimitza i els troba insuficients per a dimitir. Aquest fets han donat ales als magistrats conservador per a “matar” el delator. D’aquesta manera s’asseguren la impunitat per a casos així que es puguin produir en el futur.
L’altre cas és la campanya que fan els diaris de la “Caverna Mediática” en contra dels rectors de les 60 universitats espanyoles que van plantar el Ministre d’Educació José Ignacio Wert.
L’ABC i la Razón a part de retreure’ls la plantada, els acusa d’haver cobrat el desplaçament i la dieta corresponent.  Eviten així criticar una actitud inacceptable del ministre i deriven la culpa de la situació creada en el rectors universitaris que “només” van demanar al ministre que els expliqués les retallades a l’Ensenyament.
Per últim, l’actitud de la dreta catalana que representa la federació de CiU al Congrés dels Diputats. S’havia de “validar” la llei de la reforma laboral que, només amb els vots de la majoria absoluta del PP, tirava en davant. El vots dels nacionalistes catalans no era, ni molt menys, necessari. Malgrat tot CiU va votar a favor de la reforma amb l’excusa de que el PP havia conservat la competència en les polítiques actives d’ocupació que té la Generalitat.
Em sembla molt poca concessió per al que significa haver aprovat una llei de la magnitud que té la reforma laboral que retalla la pràctica totalitat dels drets que tenien fins ara els treballadors del nostre país.
Quin va ser el verdader motiu pel que CiU hi va votar a favor? Crec que més que la petita concessió que li va fer el PP, els forts lligams que té CiU amb la patronal catalana, sobre tot amb PYMEC que no hauria entès una abstenció i menys encara un vot negatiu.