divendres, 11 de maig del 2012

SER INOPORTÚ



De vegades es diu d’algú que té el do de la inoportunitat, perquè sempre fa les coses que no s’haurien de fer.
Com sap la majoria de la gent, el dia 25 d’aquest mes a l’estadi Vicente Calderón de Madrid, es jugarà la copa del Rei entre el Futbol Club Barcelona i l’Athlètic Club de Bilbao.
Barça i Bilbao representen dues nacions que tenen una identitat pròpia i diferenciada d’Espanya. Per alguns, els ciutadans de Catalunya i el País Basc, tenen la condició de “separatistes”.  Així ens veuen des d’Espanya i molt orgullosos de ser-ho...
El dia 25 al Vicente Calderón no es veuran banderes espanyoles (sinó és algú aliè a les aficions de tots dos equips) Le senyeres, les ikurrinyes, juntament amb les pròpies dels clubs finalistes )
I on està la inoportunitat? He escoltat que per al mateix dia s’ha autoritzat a Madrid una manifestació d’ideologia d’extrema dreta en contra de “les regions separatistes”.
No sé per on transcorrerà la manifestació, però caldrà tenir molta cura que en cap moment puguin coincidir manifestants “ultres” i aficionats del Barça i l’Atlhètic. En el cas contrari, pot arribar a passar una de grossa. Con diuen els castissos, “la de Dios es Cristo”. I, en aquest cas, de responsable només n’hi haurà un: qui hagi autoritzat la manifestació.