dijous, 12 de juliol del 2012

1+1=3 (o 4)




Quan et penses que ja res et pot sorprendre, de vegades llegeixes o escoltes una noticia que et deixa perplex.
Personalment ho vaig llegir al Plural.com, però sembla ser que la Razón també se’n feia ressò: “Arturo Mas ha encarregat a Ferran Mascarell la creació d’un partit socialdemòcrata  catalanista per treure vots al PSC i assegurar-se així que mai més es podrà reeditar un tripartit catalanista i d’esquerres”.  
Mas és conscient que el seu govern patirà un desgast considerable degut, sobre tot, a la seva política de retallades, però també per les seves contradiccions: “ara critico el PP, ara pacto amb ells”.
Està clar que Mas, per tal de seguir sent president, està disposat a jugar totes les seves cartes, fins i tot, si cal, fer trampes durant la partida.
Arturo sap que només la reedició d’un altre tripartit li pot barrar el pas al govern a CiU, per tant, li encomana al jaqueter Mascarell la fundació d’un nou partit (satèl·lit de Convergència) per esgarrapar vots i evitar la suma que la suma de diputats del PSC, ERC i ICV-EUA, sumin menys que la resta de formacions.
Perquè cal tenir per segur que si CiU no obté majoria absoluta (que tal i com van les coses, segur que no la traurà) pactarà amb qui faci falta. Amb el partit de Ferran Mascarell, si finalment es crea i aconsegueix diputats, segur, amb el PP, també, però (cuita!), és molt possible que pugui arribar a pactar amb ERC, al menys que els socialistes facin un gir cap al lloc adequat en el moment precís.
I el moment precís és ara. Sinó, és possible, fins i tot, el desmembrament del PSC i el naixement d’un o més partits fruit del desmembrament dels socialistes catalans.  

Llegir més al Triangle.