dimarts, 17 de juliol del 2012

Li donem l'oportunitat a Ferré a rectificar pel bé d'Amposta (un article d'Antoni Espanya)

El local de la discòrdia. Com es pot veure, l'altell està desocupat.


Finalment, després de tres setmanes de demanar reiteradament explicacions sobre al cost del lloguer del servei de rehabilitació de l’Hospital, Manel Ferré ha comparegut personalment davant els mitjans de comunicació. Bàsicament, per tornar a dir i intentar demostrar documentalment que el local és de 1.000 metres quadrats. Cap grup de l’oposició ha vist encara el contracte tot i haver-lo demanat.

Les seves darreres declaracions resten credibilitat a la seva argumentació, ja que va ser el propi Manel Ferré qui va lliurar la informació al nostre representant al Consell d’Administració de l’Hospital. Ho va fer davant la presència de la resta de Consellers, la còpia de la nota dels auditors, que hem fet pública, on s’especificava clarament que el lloguer era de 15.000 euros mensuals per un local de 343 metres quadrats més 160 d’altell. Tot plegat, introdueix encara més confusió en aquest embolic en el que el mateix Ferré s’ha posat i del que clarament no sap com sortir-se’n.

Queden per contestar encara moltes preguntes que Ferré va obviar:

• Com explica que l’ajuntament tingui llogats 6 locals, que en conjunt sumen també mil metres quadrats i que per aquests estem pagant 5.500 euros mensuals ?
• Perquè insisteix en mantenir el contracte durant 8 anys, al final dels quals acabarem pagant més d’un milió i mig d’euros, per un local que no val ni la quarta part a preu actual de mercat ?
• Perquè no és possible rescindir el contracte i reubicar el servei en alguna de les plantes lliures de l’Hospital ?
• Perquè no és possible, com a mínim, renegociar el contracte de lloguer a preu actual de mercat ?

Com ja és habitual en ell, Ferré va aprofitar per tornar a renyar el PSC i fins i tot va ordenar callar al seu portaveu, és a dir a mi, amb la típica excusa, treta del manual, que si tenim alguna queixa ho portem als jutjats. Estem obligats a fiscalitzar la feina del govern i a treballar pel nostre poble i així ho continuarem fent, mal li pesi al nostre alcalde. Amposta no es mereix que els seus polítics callin sinó que parlin i expliquin què està passant.

L'actitud demostrada durant els darrers dies ha mostrat realment com és el senyor Ferré. Durant les darreres setmanes ha mostrat la seva actitud més barroera i autoritària, posant en evidència la incomoditat i el nerviosisme en què l’hem situat simplement per fer la nostra feina com a grup a l’oposició. I això que en aquest mandat només tenim tres regidors.

Reiterem el que ja vam dir fa pocs dies. Massa preguntes sense resposta i contradiccions que posen en evidència la maniobra de distracció que està intentant fer Manel Ferré per amagar informació que la ciutadania te dret a conèixer. Li donem l’oportunitat de rectificar i tornem a demanar per tercera vegada la paralització immediata del lloguer i el trasllat del servei a alguna de les plantes desocupades de l’Hospital, o la seva renegociació a preu actual de mercat. Tindran tot el nostre suport, però hem d’aturar urgentment aquesta sagnia que ja ha costat als ciutadans 450.000 euros. És immoral que amb els temps que corren hagin ampostins que hagin d’acudir a la beneficència, mentre es malbaraten aquesta quantitat de diners desorbitada.

Blog d'Antoni Espanya

L'alcalde d'Amposta justifica pagar 15.000 euros... (ACN)

Manel Ferré destaca la ubicació i el valor de les instal·lacions arran els retrets del PSC per la sobrevaloració de l'immoble i l'elevat cost de l'operació
Marsal, Jordi - ACN · ID 677904

Amposta (ACN).- L'Ajuntament d'Amposta paga mensualment uns 15.000 euros de lloguer per les instal·lacions del centre de rehabilitació dependent de l'Hospital Comarcal, societat anònima propietat del consistori. L'alcalde de la ciutat, el convergent Manel Ferré, ha justificat aquest dilluns la despesa tot assegurant que es tracta d'un lloguer amb opció de compra que, a finals del 2017, permetrà a l'hospital aconseguir la propietat d'unes dependències de 1.067 metres quadrats. El grup municipal del PSC havia retret a l'equip de govern de CiU l'elevat cost d'aquesta operació -180.000 euros anuals- per un local que, d'acord amb els seus càlculs i documentació, només tenia 500 metres quadrats i un valor molt inferior.

Segons ha reconegut l'alcalde, des de 2008, quan el consell d'administració -amb representació de tots els grups municipals- va acordar externalitzar el servei per possibilitar l'expansió de serveis a l'edifici principal de l'hospital, el consistori pagava 1.900 euros al mes per un espai de 343 metres quadrats i 160 metres quadrats més d'altell. A partir de gener de 2010, quan es va signar el nou contracte amb l'empresa propietària de les dependències, Construccions Arayo Ardit, l'Hospital Comarcal va acordar pagar 12.700 euros més IVA mensuals pel lloguer amb opció de compra de 494 metres quadrats en planta baixa i 567 metres quadrats de primera planta-entresòl.

Amb aquestes condicions -el propietari es va comprometre també a executar pel seu compte les obres de compartimentació, dotació de serveis i climatització així com a mantenir estables les quotes de pagament-, el consistori va decantar-se per l'adquisició d'aquest local al carrer Amèrica que s'hauria de concretar el desembre de 2017, després que la SA municipal hagi desembutxacat 1,272 milions d'euros més IVA, fregant els 1,5 milions d'euros en total, en vuit anys -a raó de 153.000 euros més IVA anuals-.

"Ens surt a 1.272 euros el metre quadrat. És totalment sostenible: un edifici de 1.067 metres quadrats ubicat en una zona estratègica, prop del Centre d'Atenció Primària, de l'Institut Pere Mata i de l'Hospital Comarcal", ha raonat Ferré, qui ha argumentat que l'import satisfet no només s'ajusta al "preu de mercat", sinó que fins i tot es trobaria per sota, d'acord amb una taxació encarregada pel mateix consistori. "Vam mirar altres locals prop de l'hospital: n'hi havia un altre però demanaven molts diners", ha afegit.

Discrepància de superfícies


Ferré ha comparegut visiblement molest després que el PSC denunciés públicament el cas a l'últim ple. D'acord amb un document que, asseguren, van rebre de mans del mateix alcalde en una reunió del consell d'administració de l'Hospital, els socialistes van criticar que els prop de 15.000 euros mensuals corresponien al lloguer amb opció de compra per un local de 500 metres quadrats -la mateixa superfície que es va facilitar als mitjans de comunicació quan l'exconsellera de Salut, Marina Geli, va inaugurar les instal·lacions el novembre de 2009-, el lloguer del qual havia de costar 375.000 euros en total.

L'alcalde ha negat haver-se contradit, tot reiterant els 1.067 metres quadrats a partir del contracte de 2010, i ha acusat el PSC d'actuar de "mala fe", utilitzant documentació de forma "parcial i esbiaixada". També ha retret al portaveu socialista municipal, Antoni Espanya, el fet d'haver signat, com a membre del consell d'administració, l'auditoria de la SA municipal de l'Hospital corresponent al 2010 on quedava reflectida aquesta despesa sense precisar la superfície.

"Que presenti una denúncia al jutjat o que calli per sempre i treballi per la ciutat, que hi ha molta feina a fer", li ha etzibat. Ferré ha rebutjat també la possibilitat de fer marxa enrere que han reclamat els socialistes després que el consistori hagi aportat ja 450.000 euros. "Tots els diners que hem pagat i els locals quedarien en mans de la propietat. Seria una responsabilitat renunciar-hi", ha indicat, tot afegint que el retorn d'aquest servei a l'hospital hipotecaria "futures dotacions de serveis".

Des del PSC, però, Espanya insisteix que encara queden punts foscos al voltant d'aquest contracte i insisteix en subratllar el cost excessiu que suposa el contracte signat pel consistori, tot admetent la possibilitat que la superfície total arribés, finalment al que declara l'acalde. "Com s'explica que l'Ajuntament tingui sis locals llogats, que en conjunt sumen 1.000 metres quadrats i que per aquests paguem un total de 5.500 euros al mes?", continua inquirit el regidor, que ha assegurat que el valor de les dependències actualment no arriba "a la quarta part" del que s'ha de pagar.

Espanya ha respost a Ferré que, més enllà de certificar l'elaboració de l'auditoria, el seu grup només va aprovar l'externalització del servei de rehabilitació per permetre el creixement de l'hospital assumint l'anunciat cost de 375.000 euros.


L'alcalde d'Amposta defensa el lloguer... (Canal 21)

L'alcalde d'Amposta desacredita al PSC... (TEVEON)

L'alcalde d'Amposta presenta documentació... (Canal TE)