diumenge, 1 de juliol del 2012

QUE GUANYI ITÀLIA!!



Avui serà la gran final de l’Eurocopa del 2012 entre Itàlia i Espanya, dos seleccions que ja es van enfrontat en el primer partit de la lligueta amb el resultat de taules: 1-1. Segurament aquesta nit, a partir de ¾ de 9, tot serà molt diferent, entre altres coses perquè, en cas d’empat, hi haurà pròrroga i penals.
Avui els diaris en van plens. El titular que més m’ha sobtat ha estat el del “9”: “Eurobons”, una manera de dir “els més bons d’Europa” (tots dos finalistes)
Però sobre la selecció espanyola hi ha un tema menor, del que se’n parla molt poc i aquest és la tributació dels jugadors. Si avui guanya el combinat espanyol, cada jugador s’emportarà 300 mil euros, es a dir, uns 50 milions de les antigues pessetes. Per guanyar el mundial que es va jugar a Sudàfrica l’any 2012 se’n van emportar 600.000 (100 milions) Llavors van optar per tributar en aquell país per a sortir-se’n beneficiats. Però les arques d’un estat en crisi com Espanya, van deixar de recaptar uns quants milions d’euros que de ben segur haurien anat molt bé per a realitzar tasques socials i solidàries.
Però els jugadors espanyols demostren que solidaritat en tenen poca. Mentre els italians ja han anunciat que de guanyar l’europeu destinaran la prima a finalitats socials, els espanyols (catalans inclosos), encara és hora de que hagin dit res. Per tant, i a manca d’una altra versió, cap esperar que s’ho quedaran integrament per a ells i, si poden, tributaran al país on hi puguin sortir més beneficiats.
Tems enrere, els magnats italians i francesos, van reclamar als seus respectius estats que, durant aquests anys de crisi, poder tributar més per ajudar l’economia del país. Els d’aquí (Ortega, Botín, Pérez, etc.) encara és hora de que hagin obert la boca per anunciar una mesura similar.
Us seré franc. El cor (el sentiment) em diu que guanyi Espanya (què hi farem!), però el cap (la raó) em diu tot el contrari: Forza Itàlia!!