dijous, 26 de juliol del 2012

A QUI L’IMPORTA?




A la commemoració del 25è aniversari de l’arribada al govern d’Amposta de CiU no està sent tot el plàcida que cabria desitjar.
El sinyó ancalde està en hores baixes, malgrat que ell ho vulgui evitar carregant, com sempre, contra el PSC d’Amposta.
No callarem, sinyó ancalde. Per més que ens insulti i vulgui girar-nos a la ciutadania en contra nostra, dels del PSC seguirem denunciant totes les irregularitats que, des del nostre punt de vista, han comès a Amposta. I segur que n’hi ha moltes més, però l’obscurantisme en que s’actua moltes vegades, impedeix als grups municipals disposar de la informació necessària per a poder fer la labor que sé li suposa a l’oposició: el control de l’acció de govern. Perquè no en enganyem, el marge de maniobra de l’oposició és molt limitada, màxim quan l’equip de govern té majoria absoluta i no necessita del suport de cap més partit.
Arribat a aquest punt, voldria dir que el sinyó ancalde, m’ha decebut com a polític, però encara més com a persona. Mai podia imaginar-me que una persona amb la carrera de metge i amb tot el currículum que té fos tan rastrer com ho està sent Manolito.
No vull entrar a fon en el tema del lloguer del centre de rehabilitació del carrer Amèrica. Se’n ha parlat molt i encara se’n parlarà més, per tant, em limitaré a donar una petita informació.
Del darrer consell d’administració fet dijous de la setmana passada,, es pot treure la conclusió que el sinyó ancalde menteix més que parla. Si heu vist les diferents aparicions pels mitjans de comunicació, recordareu que va dir que l’Hospital Comarcal d’Amposta era del tot transparent i que el lloguer (o leasing) si voleu del local en qüestió, era un tema que havia passat pel consell d’administració del propi hospital on, els socialistes, com la resta de grups municipals, hi tenen representació. Però (oh sorpresa!) el propi gerent (ve de Reus) va dir que mai havia passat pel consell d’administració ja que els sinyó ancalde, com a president del consell, té delegades les funcions i, per a casos com aquest, no fa falta que informi al màxim òrgan de govern. I, efectivament, a cap de les actes lliurades dijous passat surt que s’acordés pagar al propietari del local 12.000 euros mensuals més IVA.
Al contracte, al que he tingut accés hi ha dos coses que m’han cridat l’atenció. La primera, la seva confidencialitat. Per què un contracte de lloguer (o de leassing) ha de ser confidencial si no és que es pretén amagar alguna cosa? I la segona és que, en el cas de rescissió del contracte (tal i com demana el PSC), es perd tot el capital pagat fins ara. No obstant això, para un contracte qeu venç el 2017, en el cas de rescindir-lo ara, encara s’hi sortiria guanyant.
Per acabar, no voldria passar per alt la lamentable actuació del sinyó ancalde el passat dissabte, durant el ball de presentació de les pubilles de les festes majors d’Amposta 2012. Una vegada més, Manolito, tal i com ja ens té acostumats, va aprofitar la seva intervenció per fer autobombo de la seva meravellosa gestió al capdavant de l’ajuntament ampostí i carregar (sense anomenar-lo) contra el grup municipal del PSC.    
Sinyó Manolito: ¿Quan dependrà que ni a les pubilles ni a la majoria de la gent que les acompanyava aquella nit els importa un rave els seus problemes polítics i personals? Per a les pubilles és una nit molt especial i per als seus acompanyats, també i l’única cosa que desitgen és passar-s’ho el millor possible i no escolar els mals-rotllos que acostuma a pegar vostè.