dimarts, 19 de febrer del 2013

ESCAC AL REI

Des de fa molt de temps la monarquia espanyola ha perdut prestigi. No fa gaire em deia un company de treballa que ell, més que monàrquic era juancarlista, però després del que va dir a la sortida de l’hospital on va ser operat després de l’accident que va patir caçant elefants, allò de lo siento mucho, no lo volveré a hacer, li havia perdut tota la confiança que s’havia guanyat durant molts d’anys, sobre tot després dels fets del 23-F de 1981.
Si són certs els correus que Diego Torres va entregar al jutge que porta el cas Nóos on, segons sembla, la Corona estava assabentada de totes les martingales efectuades per Urdangarin i el seu soci, estem davant d’un escac al Rei en tota regla.
Fins ara l’única integrant de la Casa Reial que s’havia vist esquitxada (en major o menor grau) havia estat la infanta Cristina, l’esposa de l’Iñaqui Urdangarin. Més tard es va saber que també podria haver estat al cas de totes les actuacions il·lícites el preceptor de les infantes, el qual hauria supervisat els negocis que feia el marit de la Infanta.
Però de ser cert que el Rei també n’estava assabentat dels negocis poc clars del seu gendre, l’enrenou prendria una altra dimensió. Llavors el Rei seria còmplice (encara que només fos com a coneixedor dels fets delictius)
Amb tots aquests antecedents, si el jutge fa el que ha de fer i acaba per imputar a l’infanta Cristina i, probablement, també al Rei, a aquest no li quedaria una altra solució que abdicar a favor del seu hereu.
Hi ha qui opina que des de fa molts anys hi ha una campanya perfectament orquestrada per a substituir el cap de l’estat i per això surten a la llum afers que abans no sortien. Sempre he pensat que si no es cometessin aquestes relliscades, evidentment, no sortirien a la llum pública i no caldria fer tota mena de desmentits per mirar d’allunar tota ombra de dubte sobre la casa reial espanyola.
Personalment m’importa un rave si la infanta i el Rei acaben sortint malparats. Sóc un dels qui penso que la monarquia hauria de desaparèixer i instaurar-se una república més d’acord amb els temps actuals.