divendres, 1 de febrer del 2013

CLOTILDE

caricatunya.blogspot.com 


Com a nom de dona es fica molt poc, però en aquest cas és com la policia ha anomenat el darrer cas de corrupció política destapat només fa uns dies a Lloret de Mar.
Cada dia que passa es coneixen noves dades que impliquen a diversos personatges que formen o han format part del consistori de Lloret. Entre ells es troben l’actual primer tinent d’alcalde i exregidor d’urbanisme Josep Valls i, segons sembla, l’exalcalde i diputat al Parlament per CiU Xavier Crespo. A tots ells se’ls relaciona amb la màfia russa que, presumptament, s’hauria servit de tot l’entramat per a blanquejar milions d’euros.  
El jutge del cas ha demanat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya el corresponent permís per a poder interrogar al diputat autonòmic al qui se’l pot acusar de prevaricació i suborn.
Segons les informacions periodístiques, Xavi Crespo ja va ser imputat anteriorment i absolt per manca de proves. Veurem que passarà ara.
De moment, el Molt Honorable ha sortit en defensa de Crespo i ha dit que fins que no es provin les acusacions, per ell, no hi ha corrupció.
Massa sovint, el màxims dirigents dels partits polític, davant d’un cas de corrupció, prefereixen mirar cap a l’altre costat abans de prendre mesures més dràstiques com per exemple expulsar-los del partit i obrir ràpidament una investigació interna per tal d’intentar esbrinar la naturalesa dels fets. 
 
Què farà el Mont Honorable si, finalment, Xavier Crespo surt imputat? Dimitirà? 

De ser així penso que ho hauria de fer, però ja sé sap que en aquest país no dimiteix ningú.  
Per ami mi és tan culpable aquell que comet un delicte com aquell que ho sap, ho amaga i no pren cap mesura per a evitar-ho.