dimecres, 6 de febrer del 2013

LA FAULA DE LA RABOSA I LES GALLINES

Coneixeu la faula de la rabosa que cuidava les gallines? Acaba malament, ja que es va menjar totes les gallines.
Una cosa pareguda em sembla la reunió que ha promogut el President de la Generalitat amb la finalitat d’adoptar mesures per a lluitar contra la corrupció.
Mas ha convocat a dita reunió als responsables de TSJC, la Fiscalia, el Síndic de Greuges, la Sindicatura de Comptes i  l’Oficina Antifrau per a que aportin idees per a eradicar la xacra de la corrupció a Catalunya.
Encara que Mas no hagi estat imputat en cap procés de corrupció dels que han esquitxat el seu partit, els convergents s’han vist involucrats en tants que fa difícil que Mas no en conegués cap abans de que els mitjans de comunicació en parlessin.
El darrer imputat ha estat la seva ma dreta l’Oriol Pujol pel cas de la concessió de les estacions de la ITV. No fa gaires dies (de fet la investigació encara continua), es va descobrir una xarxa de blanqueig de diner negre procedent de la màfia russa a la localitat de Lloret de Mar on, en l’actualitat governa CDC i també governava quan es van produir els cassos de corrupció.
El més sonat de tots, però, va ser el cas Palau o Millet o com vulgueu dir-li, on el jutge fa decretar Convergència com a responsable penal i van haver d’hipotecar la seu central per a fer front a la fiança imposada. Suposadament Convergència es va finançar il·legalment a través de Fèlix Millet i el seu soci.
I si abans hem parlat de l’Oriol Pujol, un dels fills del qui fora President de la Generalitat Jordi Pujol i gran mentor de Mas, cal recordar que els qui van ser les els seus grans col·laboradors Macià Alavedra i Lluís Prenafeta, també se’ls va imputar pel cas Pretòria que va esquitxar, en aquest cas, l’ajuntament socialista de Santa Coloma de Gramanet.
I mentre, durant tots aquests anys, Mas ni se’n ha assabentat... És del tot increïble.
Quina confiança hem de tenir que una persona així pugui, realment, eliminar qualsevol vestigi de corrupció al nostre país? Jo cap, no sé tu...
Les mesures que s’haurien de prendre estan clares: 
 
-Obligar a dimitir a qualsevol polític que ocupi un càrrec i que s’hagi vist afectat per casos de corrupció.
-Prohibició de poder presentar-se per a cap càrrec públic de qualsevol polític que s’hagi pogut veure afectat per casos de corrupció.
-Prohibició de poder donar qualsevol càrrec públic o poder presentar-se a cap oposició per a funcionari de cap polític que se’l hagi relacionat en casos de corrupció. Per tant, inhabilitació a per vida.
-Prohibició de contractar amb qualsevol administració de les empreses que puguin tenir com a responsable un excàrrec a qui se’l hagi implicat en casos de corrupció.
-Compliment total de la pena de presó i obligatorietat de retornar tots els diners apropiats de forma indeguda i, en el cas d’haver-los gastat, embargament de la part corresponent del sou que puguin tenir o de la part dels beneficis de l’empresa que gestionin. 
 
Si penseu en alguna mesura més, ja m’ho direu.