dimecres, 8 d’octubre del 2014

AVE, Castor i casta

ALBERT SÁEZ
Director adjunt del Periódico de Catalunya. 

Estem tan pendents dels abusos del passat (Caja Madrid, Pujol,Bárcenas, ERO) que correm el risc d'obviar les martingales del present. Només un parell d'instantànies d'aquesta setmana. Més de la meitat de la inversió del ministeri de Foment per al 2015 anirà destinada a completar.... les infrautilitzades línies de l'AVE. El Consell de Ministres va aprovar aquest divendres indemnitzar amb 1.350 milions d'euros... Florentino Pérez pel fracàs del Castor, el fallit magatzem de gas a Vinaròs. .
Resulta certament preocupant que amb la mala ratxa dels últims anys una majoria del Congrés dels Diputats estigui disposada a aprovar uns pressupostos generals que consignen més de 4.000 milions d'euros a completar la bogeria que va posar en marxaAznar: connectar amb alta velocitat totes les capitals de província fins a convertir el Regne d'Espanya en el campió mundial d'aquesta peculiar categoria. Si ja era un despropòsit el projecte de l'AVE en l'època de les vaques grasses, ara és simplement un insult a les víctimes de les retallades -que som tots- i als aturats que esperen un Govern que creï llocs de treball al marge del ciment. ¿Per què calia mantenir com a prioritària aquesta inversió en aquests temps de vaques magres? No hi ha ment econòmica que ho entengui sinó és que mirem l'històric dels pagaments de FilesaGürtel o el Palau. Perquè si no és així, no s'entén. Dubto que a aquestes altures cap votant opti per un partit si li porta l'AVE a la porta de casa mentre li tanca l'ambulatori. Si algú des de la política raona així és que baixa de l'hort.
Més complex és el tema Castor. És d'aquella classe de col·laboraci-ons publicoprivades que castiguen el contribuent i primen l'accionista. Algú -Miguel Sebastián- va donar una concessió amb clàusula de seguretat. Un consorci liderat per Pérez invertia i si la cosa sortia malament li tornaven els diners. Exactament igual que si sortia bé. En diguin emprenedor o empresari.

Ofesos

Diuen que el pitjor alcohòlic és el que no sap que és un bevedor. I també que la metadona no elimina mai l'addicció. I s'ofenen perquè els anomenen casta