dimarts, 28 d’octubre del 2014

LA PDE DONARÀ SUPORT LOGISTIC A LA CONSUTA DE MAS DEL 9-N

Membres de la Plataforma en Defensa de l’Ebre donen suport a la consulta del 9-N i s’han ofert a col·laborar per a que les votacions siguin un èxit.
Com bé sabeu, la PDE és un moviment ciutadà d’àmplia base i d’ideologia diversa, per tant, mols dels seus membres, ho són a la vegada de l’ANC i, com a tals, participaran activament (de fet ja hi estan participant) en el procés consultiu que acabarà (o no) amb la votació del 9-N.
I perquè us estic explicant una cosa que molts de vosaltres considereu obvia i fins i tot us podeu preguntar on és la notícia.
Amb el titular només pretenia cridar l’atenció dels membres més actius de la PDE, sobre tot de qui gestiona la seva pàgina de Facebook.
Us explicaré. Diumenge, l’administrador de la pàgina de la PDE a Facebook va penjar una notícia sobre una reunió que va tenir el secretari general del PSOE amb militants i simpatitzants de Múrcia. La notícia la va recollir el rotatiu La Verdad de Murcia amb el següent titular: Pedro Sánchez asegura que aprobará «elPHN que el PP ha abandonado»
Si escoltes el vídeo que acompanya la notícia te’n adones de que Pedro Sánchez en cap moment fa menció del PHN, per la qual cosa, dedueixo que, primer, és un titular interessat i segon, és una interpretació lliure de Julián Mollejo que és qui signa la crònica.
Evidentment, als comentaris, fan escarni de Pedro Sánchez i del PSOE, sense tenir en compte que molts de socialistes de les terres de l’Ebre han estat i estan al costat de la PDE i que han acudit a les manifestacions quasi sempre donant suport al territori.
Però el que des del meu punt de vista és més greu, és que l’administrador (o administradora) de la pàgina, o bé no ha escoltat el vídeo o bé també la penjat de forma totalment interessada i, fins i tot demagògica. I Igual que aquesta persona, la majoria dels qui han penjat comentaris criticant l’actitud del secretari general del PSOE.
Mireu, jo ja tinc una edat que no em caso amb ningú. Alguns dels que van ser els meus ídols de jove (González, Guerra, etc.) amb el temps no només ho han deixat de ser, sinó que fins i tot els he criticat obertament per les seves actituds mesquines en contra de Catalunya o de l’esquerra en general. Tret de persones difuntes com Salvador Allende o Olof Palme, el cert és que d’ídols els que es diuen ídols, no en tinc i difícilment en tindré més.
Però m’indigna quan veig comentaris o escolto opinions de gent que, segurament, veuen la palla a l’ull del proïsme i no veuen la biga al seu propi ull.
Gent de la PDE , encara que no ho acceptin, ara per ara estan molt més propers a ERC o a l’ANC que a cap altre partit. I no ho critico, ja que cadascú és ben lliure de fer i pensar el que li doni la gana, però si que els hi demanaria una mica de cura amb segons quins comentaris que deixen penjats per les xarxes.
I és que aquesta mena d’actituds no fa gens de bé a les plataformes que representen (ja sigui la PDE o bé L’ANC) Són actituds que divideixen i que fins i tot poden acabar creant animadversió.
Un exemple clar el tindríem amb l’actitud del govern i del PP i, si, perquè no, també del PSOE, cap el procés català. Davant les crítiques i els pals a les rodes, què aconsegueixen? Cada dia més desafectats. Si l’actitud dels d’aquí cap a aquells que no pensem al 100% com ells és similar, la reacció també ho pot ser.

Vaig veure amb l’actitud de la PDE (o al menys de la persona que administra la pàgina de Facebook) el mateix error que comenten els de l’ANC de dividir a la ciutadania en bons i dolents: els bons els que pensen i fan com ells i els dolents, els qui com jo ens guiem més per l’instint que no seguim com a xais al profeta de torn