dissabte, 15 de novembre del 2014

DONO LES GRÀCIES AL GOVERN DEL PP

Gràcies Rajoy, gràcies Montoro, gràcies de Guindos, gràcies a tota la resta de membres del govern inclosos subsecretaris, directors generals, etc. Fins i tot faig extensibles les meves gràcies al grup parlamentari del PP que, amb el seus vots farà possible que el mes de gener recuperi el 25% de la paga extraordinària de Nadal que van deixar de pagar-me l’any 2012...
NO, SI A SOBRE ELS HI HAUREM DE DONAR LES GRÀCIES... GRÀCIES DE QUÈ? PER HABER-NOS ROBAT DESCARADAMENT?
Evidentment que el primer paràgraf l’he escrit amb tot el sarcasme del món. Com els hi he d’agrair tot el que ens han fet.
Encara que algú pugui pensar que sóc un egoista per dir el que diré, em dóna el mateix. El que em seguiu ja sabeu que em reboto per qualsevol injustícia i crec que estic en tot el dret de, per una vegada (o dos o tres, o les que calgui) defensar els meus interessos.
Mireu. Com a funcionari de l’Estat, el govern de Zapatero ens va retallar el sou. En el meu cas sobre el 7,5%. Posteriorment se’ns va suprimir la paga extraordinària de Nadal de 2012 (ja sé que els treballadors de la Generalitat ja en porten 2 i tampoc cobraran la d’aquest any), se’ns ha congelat el sou (reduït –us ho recordo-) per als anys 2013 i 2014; i se’ns el tornarà a congelar per al 2015.
I això no és tot. Durant el govern socialista es va signar un acord de carrera professional. A manca de concurso per a poder pujar de categoria dintre de la pròpia administració, finalment, els sindicats i l’administració van signar un conveni on se’ns requalificava automàticament en el decurs dels anys. Així s’acabava amb la discriminació que patíem els que portàvem molts d’anys a l’administració respecte als que en portaven molts menys. El govern del PP no va reconèixer aquest acord que, com la resta de retribucions, va quedar congelat.
Però el que més ens va sorprendre va ser la reducció dels dies de vacances i els d’assumptes propis o moscosos (sempre condicionats a les necessitats del servei), ja que no s’entén que et treguin uns beneficis aconseguits mitjançant negociació col·lectiva, sovint a canvi de no augmentar la retribució salarial. A diferència d’altres administracions, la AEAT, no contracta personal per a suplir les baixes. Per tant, si al cap de l’any faltes 30 o 40 dies, la resta dels companys de la secció han de fer la teva feina o bé, segons els casos, s’acumula per a quan arribes. L’estalvi econòmic és zero.
En el cas dels més que som més veterans, el nombre de dies (vacances i lliure disposició) que ens han tret és més que als més novells. Són els que s’anomenaven vulgarment canosos, guanyats a costa d’anys treballant a l’administració. Per tant, entenc, és un greuge comparatiu que, d’alguna manera, també significa reducció de sou.
I ara és quan ve la gran pregunta: A tots els grups de funcionaris ens han tractat de la mateixa manera? Evidentment que no. Al grup A1, el d’Inspector de la Hisenda Pública, se’ls hi ha recompensat amb productivitat, una forma poc clara de incentivar al personal.
Durant les darreres setmanes hi ha hagut un tema que ha indignat a una gran part del personal. El col·lectiu dels A1 de Galícia van estar fent un curset al balneari de Sanxenxo. Com a justificació, la direcció de l’empresa va dir que el cost estava no va sobrepassar l’import de les dietes que poden percebre els membres del grup i que el curset els havia estat de gran utilitat.
La resta dels grups els cursets (que no serveixen per a res) els fem on-line, o sigui des del nostre lloc de treball o, en alguns casos per videoconferència.
Si la situació no canvia, en menys de 3 anys em jubilaré. Si cada any se’ns retorna el 25% de la paga extra del 2012 (2015, 2016, 2017 i 2018), el darrer termini el cobraré (si es que me’l paguen) quan ja estaré jubilat.
Puc estar agraït al govern del PP? Evidentment que no. A mi no em compren retornant-me un part dels que ens han robat durant aquests anys (també ens han retornar un parell de dies d’assumptes propis)
Difícilment el dany moral que m’han causat a mi i a la majoria del meus companys es pot compensar amb petits gestos.