dimecres, 12 de novembre del 2014

SANT ARTUR MAS MÀRTIR

Després de presentar-se fa dos anys com a Messies, ara Artur Mas es presenta com a màrtir, sense caler fer dos miracles tal i com exigeix l’Església Catòlica abans de canonitzar-los.
No sé si el fet d’haver hagut eleccions diumenge passat es podria comptabilitzar com el primer, des del meu punt de vista, no.
Titular d'ahir del Periódico de Catalunya, després del gran titular de capçalera del diari: El líder de CiU s’apropia del 9-N i intenta marca el ritme a Rajoy i Junqueras.  
I a la pàgina 13 ens trobem amb aquest altre: El Mossos diuen al fiscal que Mas és el responsable d’obrir el centres.
Sobre el primer titular he de dir que no m’estranya gens i, fins i tot m’ho veia venir després de veure el protagonisme que van acaparar els convergents a Amposta. Quan l’exalcalde i diversos regidors (també d’UDC) fossin responsables d’algunes messes electorals, és que alguna cosa pretenien. El convergents (que quedi clar), no fan res de forma gratuïta, sempre n’esperen treure algun rendiment.
Ara ja serà el seu líder qui en prengui el relleu. De moment segueix marejant la perdiu i amagant les cartes que ha de jugar. Els mitjans informatius tan aviat parlen de que es faran eleccions anticipades, con diuen que s’intentarà acabar la legislatura. De moment, s'ha donat dues setmanes per a prendre una decisió ferma. 
Presentar-se com a responsable d’haver obert el centres diumenge, segurament també es deu a una estratègia minuciosament estudiada. Us imagineu per un moment que se’l acabi imputant per aquest fet i que després se’ls declari innocent. L’haurien convertit en un màrtir i, per tant, estaria en condicions de recuperar el prestigi perdut en aquests darrers 2 anys.
De vegades donar un cop d’ull a la història i comparar fets. Vosaltres penseu que Pujol hauria segut el que va ser si no hagués estat empresonat pel franquisme pels fets del Palau de la Música? I sense haver estat aquell dia allí!
Si els republicans volen derrotar a Mas, ara tenen una gran oportunitat. Si Mas aconsegueix refer el prestigi, difícilment en tindran una altra com aquesta en un període relativament breu.
Però ho tenen difícil, ja que no depèn d’ells la dissolució del Parlament i la convocatòria d’unes noves eleccions. Potser l’única alternativa seria la presentació d’una moció de censura, que, tal vegada, no tots acabarien de comprendre i molts s’ho prendrien com l’afany d’ERC d’aconseguir la presidència de la Generalitat.


En aquests moments crec sincerament que el temps juga a favor de Mas i potser si que al final farà els dos miracles necessaris per a ser sant.