diumenge, 9 de novembre del 2014

EL TERCER GRAU DE MATAS, LA VERGONYA DEL GOVERN DEL PP (si és que alguna vegada n’ha tingut)


Deia dimarts Maria Dolores de Cospedal que el PP havia fet tot el que estava a les seves mans respecte als seus condemnats i imputats per casos de corrupció, però que no podien ficar a ningú a la presó. Però no va dir res sobre poder-los treure.
És el seu punt de vista, però és evident que estic en total desacord. Si vareu llegir l’entrada que vaig fer ahir mateix, ho vaig argumentar i fins i tot vaig dir el que podrien fer i no han fet.
Que ha Jaume Matas sé li hagi concedit el tercer grau tan ràpidament per part d’Institucions Penitenciàries fent cas omís del dictamen elaborat per la junta que hi ha al si de la presó, crida l’atenció.
Dimecres per la nit, a l’Intermedio s’hi van acarnissar. Va treure imatges de l’hemeroteca de quan Rajoy (llavors cap de l’oposició) posava d’exemple de bon govern el que presidia Matas a les Illes Balears i deia que volia formar-ne un a imatge i semblança del seu.
Es van recordar els casos de corrupció pels quals es va condemnar a l’expresident balear, entre ells la compra d’un palauet. Tant es guanya en política que en tens prou per a comprar-te una propietat de diversos centenars de mils d’euros? Sembla ser que alguns sí, encara que com es va demostrar, són d’il·legítima procedència.
Però el moment culminant del programa va ser quan van entrevistar a la directora d’Institucions penitenciàries durant el govern de Zapatero (2004-2011) que va tirar per terra els arguments que havien fet servir els membres actuals per a justificar el tercer grau d’un expresident i, recordem-ho també, ministre de Medi Ambient durat el govern d’Aznar.
Des de l’oposició s’acusa al govern de Mariano Rajoy de ser un indult encobert. En aquests temps on indultar als corruptes estaria mal vist i sembla que així s’havia decidit per part del govern, es treuen de la manega una carta per afavorir els amics.
Ho va explicar molt bé l’exdirectora quan va dir que molts de presos que estan esperant algun benefici penitenciari, davant de casos així senten una gran impotència i frustració.
Ara només cal esperar el temps que trigaran en adoptar una mesura similar amb Carlos Fabra i els altres càrrecs del PP empresonats per casos de corrupció.