diumenge, 30 de novembre del 2014

EXCEL·LENTÍSSIM SR


Alguns dels meus amics de Facebook potser us vareu adonar que fa uns dies vaig posar la llista de càrrecs que ostenten el títol de Excel·lentíssim als Països Catalans. Així d’entrada, recordo l’alcalde de Barcelona, copríncep d’Andorra, els diputats i senadors, etc.  I vaig dir que aviat desvetllaria el motiu pel qual ho vaig posar. Ha arribat el moment.
Arribat a aquest punt, segurament ja t’has fixat en la foto que il·lustra aquesta entrada. Veureu que es tracta de la típica placa que es posa quan s’inaugura alguna cosa. Potser abans només es posaven quan s’inaugurava una infraestructura important. Darrerament sembla que no és així i que qualsevol excusa és bona per deixar constància de la presència dels polítics.
La que veieu (i tal com constata els text), es va posar amb motiu de la inauguració de l’ampliació del Centre d’Educació Especial l’Àngel que va anar a càrrec del Director dels SS.TT. d’Ensenyament a les TT.E. El local s’ubica al carrer Europa, just a la part del darrere de la Comunitat de Regants de la Dreta de l’Ebre.
Potser a la majoria de vosaltres el detall us hauria passat desapercebut i els que, tal vegada, ho hauríeu apreciat, no li hauríeu donat la més mínima importància.
L’errata (si es pot dir així) és el tractament que rep l’alcalde d’Amposta, el d’Excel·lentíssim.
Tal com us deia al començament, a Catalunya només hi ha un alcalde que té aquest consideració: el de Barcelona. La resta són il·lustríssims.
L’Alcalde d’Amposta, Manel Ferré i Montañés (tal com figura a la placa) tampoc és diputat, ni senador... Per tant, no sé a que ve el tractament d’Excel·lentíssim.
La disjuntiva està en saber, primer si va ser un error i, si ho va ser, de qui va ser. I segon, si no va ser un error i es va posar de forma conscient, seria indicatiu de la megalomania de l’alcalde.  
Hi ha qui pensarà que li tinc mania. Si fos així (ni ho nego ni ho desmenteixo) serà per alguna cosa. L’1 sempre va davant del 2. Per a que hagi una causa, sempre hi ha d’haver algun motiu. Si una persona no donés a parlar, no el criticarien.
I ja per acabar. Quina dèria que tenen els polítics actuals de voler perpetuar-se a base d’inauguracions. Suposo que és una forma de deixar constància de l’acció de govern, com també ho és ser protagonista a la Revista Amposta. Quantes més vegades apareix el seu nom o més fotos hi ha, més constància de que s’està fent alguna cosa per insignificant que aquesta sigui. I sembla ser que això cala entre l’electorat a l’hora de donar-los la confiança en forma de vots.
Per cert, el tractament que rep l’alcalde de qualsevol ciutat o poble de Catalunya (exclosa Barcelona) és el d’Il·lustríssim.      

Per a més informació, clica AQUÍ